characters characters

Copii romani, IT-isti geniali

01 februarie 2010    |   528 vizualizări

Elevii romani care au castigat locul I la categoria informatica - soft educational si utilitar la Festivalul International de Matematica si Informatica, desfasurat la Piatra Neamt, au fost premiati sambata.

"Gulagul romanesc", o platforma educationala destinata cunoasterii istoriei romanilor, a castigat locului I la sectiunea informati¬ca - soft educational si utilitar. Softul a fost realizat de Anisia Ionut si Paduraru Alexandru, elevi ai Colegiului National de Informatica Piatra Neamt.

Premiul a fost impartit cu "NeurosLabs", un soft in domeniul psihologiei, creat de elevul Budisteanu Ionut Alexandru de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Ramnicu-Valcea. Meritele deosebite ale acestor tineri vor fi rasplatite de Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei cu premii in bani. "In acest mod, fundatia isi propune sa incurajeze si sa sustina performantele si creativitatea tinerilor care, prin munca si talentul lor, cu ajutorul softurilor create, vor contribui la eficientizarea si interacti¬vitatea procesului educativ", declara reprezentantii fundatiei.

CEI MAI BUNI
Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc sambata, 30 ianuarie, la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt. Festivalul International de Matematica si Informatica de la Piatra Neamt este recunoscut ca unul dintre cele mai importante concursuri in domeniul informaticii si matematicii.

Evenimentul, organizat de Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Microsoft Romania, Consiliul Judetean Neamt, Primaria municipiului Piatra Neamt si Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei, a reunit in acest an elevi si profesori din 11 state europene. Au participat echipe din Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia si Ucraina. Timp de o saptamana, au participat la concursurile de matematica si informatica, sectiunile programare si soft tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, insotiti de profesori.


Sursa:www.jurnalul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu