characters characters

Constanta: O noua serie de elevi la Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale

28 septembrie 2009    |   674 vizualizări
 

Voluntarii Scolii de Aplicatie a Fortelor Navale „Viceamiral Constantin Balescu“ au inceput astazi un nou program de pregatire. Cei 139 de soldati voluntari, printre care se afla si 11 fete, vor urma, pentru o perioada de trei luni, un program intens de instruire.

Tinerii vor trece printr-o etapa de instruire individuala de baza, de 50 de zile, ce este axata pe pregatire militara generala si tactica, in vederea formarii deprinderilor individuale, necesare protectiei individuale, ducerii luptei si manuirii armamentului/echipamentului din dotare.

Aceasta etapa va fi urmata de 40 de zile de instruire individuala de specialitate, care se concentreaza pe pregatirea militara de specialitate, specifica armei marina si specialitatii militare pe care soldatii voluntari vor fi incadrati ulterior.

Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale „Viceamiral Constantin Balescu“ a fost infiintata prin Inaltul Decret 1093 din 26 februarie 1896 si a inceput sa functioneze de la 1 noiembrie 1896, la Galati. Incepand cu data de 1 septembrie 2008, Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale „Viceamiral Constantin Balescu“ a fost redislocata din garnizoana Constanta in garnizoana Mangalia, resubordonandu-se Statului Major al Fortelor Navale.


Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu