characters characters

Cati copii s-au inscris in clasa intai in anul scolar 2016-2017

15 martie 2016    |   353 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

inscrieri in clasa intai anul scolar 2016 2017
Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a verificat, in vederea aprobarii, solicitarile inspectoratelor scolare judetene/ISMB referitoare la posibilitatea inscrierii in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani, pana la data de 31 august 2016, inclusiv, dar carenu au fost inscrisi anterior in clasa pregatitoare.

Datele centralizate releva ca, la nivel national, au fost depuse 486 de astfel de cereri, in regres evident fata de totalul din anul scolar anterior: 2.901.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in judetele Caras-Severin (38), Dolj (29) si Bacau (27), iar cele mai putine in judetele Braila, Olt si Satu Mare (cate 2), respectiv Tulcea (1). In judetul Sibiu nu a fost depusa nicio cerere.

In urma analizei solicitarilor, MENCS a transmis inspectoratelor scolare.judetene/ISMB, in cursul zilei de astazi, aprobarile necesare efectuarii inscrierilor.Inspectoratele scolare judetene/ISMB si unitatile de invatamant au responsabilitatea de a comunica  parintilor decizia MENCS privind solicitarile de inscriere in clasa I. Inscrierea efectiva a copiilor la scolile pentru care au optat se va face de catre parinti la unitatile de invatamant in speta. Potrivit Procedurii privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, inclusiv, in situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor depuse de parinti este mai mare decat numarul locurilor disponibile, inscrierea in clasa I se va face in perioada 11 - 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile,avand prioritate criteriul apartenentei la circumscriptia scolara.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/phelyan/2281095105/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu