characters characters

Ce nu stiai despre invatarea prin joaca

26 ianuarie 2017    |   440 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

familie la joaca
Joaca este cea mai buna tehnica pe care parintii o pot folosi pentru a-l ajuta pe copil sa invete lucruri noi. Este o metoda stimulativa si creativa care se preteaza la nivelul de intelegere a copilului si il ajuta sa invete lucruri destul de complicate printr-o metoda facila pentru el.

Jocul contribuie la dezvoltarea cerebrala. Specialistii in neurostiinta sustin ca de la nastere si pana la varsta de 6 ani, copilul invata lucruri esentiale in dezvoltare si comportament, care reprezinta o fundatie pentru toata viata. De fiecare data cand copilul se angajeaza intr-un joc, caile neuronale din creier sunt influentate si se dezvolta cu ajutorul explorarii, abilitatilor de gandire si limbajului folosit.

Joaca este una dintre putinele activitati care stimuleaza dezvoltarea copilului in toate aspectele ei. Ea paveaza o cale sigura pentru invatarea pe termen lung. Copilul nu trebuie sa se implice in jocuri greoaie si sofisticate pentru a beneficia de avantajele jocului. Chiar si atunci cand este bebelus si se joaca cu obiectele din jur, cuburi sau animalute de plus sau cand creste si incepe sa descopere lumea desenului, a puzzle-urilor si a altor joculete, el invata tot timpul lucruri noi.

>>Citeste in continuare articolul aici<<

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu