characters characters

Cat de greu ar trebui sa fie ghiozdanul copiilor

02 septembrie 2019    |   585 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

greutatea maxima a ghiozdanului
In toiul pregatirilor pentru scoala si al cumparaturilor de rechizite pentru cei mici, ar fi bine sa ne gandim si la cate lucruri trebuie sa poarte in spate copiii nostri in fiecare zi si cat de grele sunt acestea.

Ghiozdanele prea grele pot duce la dureri cronice de spate (care sa persiste si la maturitate) si la deformari ale posturii copiilor. Pentru a preveni aceste probleme, specialistii recomanda ca ghiozdanul sa nu depaseasca 10% din greutatea copilului. In realitate insa, cercetarile internationale arata ca deseori ghiozdanele elevilor au o greutate egala cu 30-40% din greutatea copiilor.

Printre motivele care duc la cresterea greutatii ghiozdanelor se numara un numar crescut de teme si proiecte, folosirea tehnologiei (care inseamna transportarea laptopului sau tabletelor la scoala) si cresterea numarului de activitati extrascolare, care presupun echipamente sau instrumente suplimentare.

In plus, cu cat procentul copiilor supraponderali si obezi creste, cu atat se estimeaza ca numarul de probleme de sanatate cauzate de greutatea ghiozdanelor va creste.

Un alt studiu recent arata ca nici ghiozdanele pe roti (populare in Spania, de exemplu) nu ar trebui sa depaseasca 20% din greutatea copiilor care le transporta.

Sursa: NCBI.gov


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu