characters characters

Cartea interactiva: “Atinge copacul fermecat”

21 noiembrie 2014    |   2670 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Carte interactiva: Atinge copaculLa varste mici, copiii nu interactioneaza prea mult cu cartile de povesti: parintii le citesc povestile, iar ei privesc fascinati ilustratiile frumos colorate sau citesc dupa imagini.

Pe de alta parte, de la cele mai mici varste, copiii sunt atrasi de tablete, telefoane si alte accesorii pe care le pot folosi doar atingandu-le. De aici pana la ideea unei carti interactive a fost doar un pas: carti care ii incurajeaza pe copii sa se joace cu cartea, nu doar sa o priveasca, in timp ce invata lucruri noi.



Ce inseamna mai exact o carte interactiva vezi din materialul video de mai jos:


Iar daca ti-a placut, poti vedea si o carte interactiva cu pisici:


La Gaudeamus este lansata celebra carte Atinge Copacul Fermecat, scrisa de Christie Matheson, aparuta la editura Gama.

Cartile ilustrate care urmeaza a fi publicate in seria „Cele mai frumoase ilustratii” nu se abat de la crezul cel mai important al Editurii Gama, acela ca educatia trebuie sa se faca intr-un mod atractiv pentru copil, aproape in joaca. Primul titlu din aceasta colectie, Atinge copacul fermecat, s-a vandut deja in peste 75.000 de exemplare in intreaga lume si s-a numarat printre cele 20 de „Carti ilustrate ale anului 2013” pe Amazon.com. Christie Matheson, aflata la prima carte pentru copii, si-a propus sa-i invete pe micuti anotimpurile folosind trucurile epocii digitale. Obisnuiti deja cu ecranul tabletei sau al telefonului mobil, copiii vor fi fascinati sa vada ca si atingerea paginilor cartii e magica: un copac cu ramuri goale inmugureste si infloreste, frunzele se leagana in bataia vantului, apoi ruginesc si cad, iar crengile se acopera cu zapada spre final. „Ne putem imagina cartea uzata de atatea apasari, scuturari si ciocaniri, dar nu va trebui niciodata sa-i schimbam bateria”, scria New York Times la aparitia volumului, ca aluzie la interactivitatea cartii.

In aceasta colectie, pana la inceputul anului viitor vor mai aparea faimoasa It’s a book a lui Lane Smith (150.000 de exemplare vandute pana acum) si Again! de Emily Gravett (130.000 de exemplare vandute si o nominalizare la CILIP Kate Greenaway Medal 2013).

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu