characters characters

Cartea gratuita care ii ajuta pe copii sa inteleaga pandemia Covid-19 - „Eroul meu esti Tu”

22 aprilie 2020    |   530 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Cartea Eroul meu esti tu
„Eroul meu esti Tu”
este o carte scrisa pentru copii din intreaga lume afectati de pandemia COVID-19, realizata de catre Grupul de referinta pentru sanatate mintala si sprijin psihosocial in situatii de urgenta al Comitetului permanent inter-agentii (GR SMSP IASC).

„Eroul meu esti” ar trebui citit de un parinte, ingrijitor sau profesor, alaturi de un copil sau un grup mic de copii. Nu este recomandat pentru copii sa citeasca aceasta carte in mod independent, fara sprijinul unui parinte, ingrijitor sau profesor. Suplimentar ghidul „Actiuni pentru eroi” (care urmeaza sa fie publicat mai tarziu) ofera suport pentru abordarea subiectelor legate de COVID-19, ajutand copiii sa gestioneze sentimentele si emotiile, precum si activitati suplimentare pe care copiii sa le faca pe baza cartii.

Autorii cartii arata ca pentru a evalua sanatatea mintala si nevoile psihosociale ale copiilor in contextul epidemiei de COVID-19, s-a realizat un sondaj la nivel global in limbile araba, engleza, italiana, franceza si spaniola. Rezultatele sondajului au influentat alegerea temelor abordate in cadrul povestii. Povestea a ajuns la copiii din mai multe tari afectate de COVID-19. Aceasta a fost mai apoi revizuita si actualizata in baza feedbackului oferit de copii, parinti si ingrijitori. Peste 1.700 de copii, parinti, ingrijitori si cadre didactice din lumea intreaga ne-au vorbit despre modul in care fac fata pandemiei de COVID-19.

Poti downloada cartea de aici.


*Sursa text si foto: UNCHR.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu