characters characters

Cand si cum incepem pregatirea copiilor pentru noul an scolar

22 august 2018    |   1245 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

readaptarea la scoala
In mai putin de o luna va incepe un nou an scolar, motiv de emotii atat pentru cadrele didactice, cat si pentru copii si parinti. In acest context, am intrebat-o pe Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamantul primar, cand putem incepe procesul de pregatire al copiilor pentru scoala si care ar fi cele mai blande si eficiente metode. Iata ce ne-a raspuns:

Ce ar trebui sa stie parintii in perioada septembrie-octombrie pentru a nu pune presiune pe copii si a le fi de ajutor in procesul de revenire la scoala?

Se intampla de multe ori ca, dupa vacanta de vara, elevii sa fi uitat unele lucruri invatate in anul scolar anterior. Este si aceasta o intamplare fireasca, fiziologica, stiut fiind faptul ca dupa un timp memoria noastra reproduce numai un anumit procent din ceea ce am invatat.

De aceea, la inceputul fiecarui an scolar exista o perioada, variabila ca intindere in timp, in care cadrele didactice sunt in perfect acord cu dictonul „Repetitia este mama invatarii.”, perioada recapitularilor, cand se reiau continuturile-cheie, necesare in perioada de instruire urmatoare si care, de obicei, se incheie cu testul initial (predictiv).

Unii parinti intra in panica si, de multe ori, iau decizii gresite incarcandu-l pe copil cu teme suplimentare obositoare. Copilul va simti, astfel, un disconfort chiar din primele zile de scoala.

Este indicat ca, in perioada de inceput, temele din clasa si cele de acasa sa fie administrate gradat, de la simplu la complex si de la putin la mai mult, in functie de potentialul fiecarui elev.

Apropo de adaptare sau readaptare, ScoalaIntuitext.ro este un produs educational online special creat pentru copiii din clasele I-IV, care promoveaza invatarea prin intermediul jocurilor logice, al experimentelor inedite sau al animatiilor explicative. Vi se par utile astfel de produse pentru dezvoltarea cognitiva si emotionala a copiilor din ciclul primar?

Da, astfel de materiale sunt vitale pentru un invatamant de calitate intr-o scoala a secolului in care traim, cand digitalizarea a patruns rapid in orice domeniu al vietii noastre. Noi, cadrele didactice trebuie sa eliminam conservatorismul, care inca ne mai incearca, si sa privim inainte spre metode interactive de predare, specifice erei digitale.

Activitatile de invatare (pentru elevi, dar si pentru parinti) propuse de Scoala Intuitext sunt pe placul meu deoarece sunt originale, de calitate, relevante, frumos prezentate, foarte instructive.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu