characters characters

Cand inteleg prescolarii victoria si infrangerea

05 august 2015    |   449 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

fetita invingatoareCopiii incep sa inteleaga mandria de a castiga o competitie in jurul varstei de 4-5 ani, sustine un studiu realizat de Universitatea Brigham Young. Prescolarii isi manifesta emotiile la fel ca adultii din punct de vedere fizic, cu toate ca inca nu le inteleg sau nu detin un vocabular la fel de bine dezvoltat ca cel al adultilor.

In studiul realizat in cadrul universitatii Brigham Young, un grup de prescolari au fost provocati sa depaseasca recordul de viteza pentru construirea unui turn din cuburi. Organizatorii experimentului au spus unor copii ca au reusit sa depaseasca recordul, iar altora ca nu au reusit. Copiii care au „pierdut” competitia au trecut peste moment fara sa li se modifice dispozitia. Cei care au „castigat” (chiar si cei de doi ani) au manifestat bucuria victoriei prin schimbari ale posturii: capul tinut sus, mainile in sold si pieptul scos in fata.

Copiilor li s-au aratat apoi imagini cu oameni mandri ca au castigat sau ca au avut o reusita. Copiii de 4 ani au identificat mandria victoriei in respectivele imagini, iar copiii de 5 ani au identificat la ei insisi mandria de a castiga. Rezultatele sunt importante fiindca ofera parintilor informatii despre cum anume sa isi ajute copiii sa isi dezvolte abilitati de a face fata situatiilor in care sunt invinsi, dar si invingatori.

“Atunci cand parintii discuta cu copiii lor despre emotii, acesti copii vor avea o mai buna autoreglare emotionala, mai tarziu in viata” , sustine unul din conducatorii studiului, Ross Flom. Acest lucru inseamna ca prescolarii in varsta de 4 ani sunt pregatiti sa li se vorbeasca despre emotii mai complexe decat cele de baza: bucuria, tristatea si frica. Parintii pot sa ii ajute sa inteleaga si emotii mai complexe precum mandria, optimismul, dezamagirea sau frustrarea.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu