characters characters

Brasov: Emotiile pentru bacalaureat incep din februarie

05 ianuarie 2010    |   503 vizualizări
 

2010 va aduce cele mai importante modificari in sistemul de invatamant preuniversitar din ultimii zece ani. Examenul de Bacalaureat a fost modificat in asa fel incat sa fie format din doar trei probe scrise si se va intinde pe patru luni.


Primele probe ale Bacalaureatului, cele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, vor avea loc intre 15 si 17 februarie, in timp ce proba in limba materna a fost stabilita pentru perioada 17 -19 februarie.

Premiera la Bacalaureat

Elevii vor trece apoi printr-o evaluare a competentelor digitale intre 19-29 aprilie, proba fiind o premiera pentru sistemul de invatamanr din Romania.
O luna mai tarziu, intre 31 mai si 4 iunie, elevii vor trebui sa demonstreze cat de bine stapanesc o limba straina la alegere.


„Anul acesta vor fi aproximativ 6000 de elevi care vor sustine bacalaureatul in judetul Brasov. Este vorba despre absolventii clasei a XII-a din 2010, dar si despre cei care nu au sustinut sau nu au promovat examenul in anii anteriori.


Dupa jumatatea lunii, vom sti cu exactitate cati elevi sunt inscrisi la fiecare proba in parte", a explicat Vasilica Diaconu, inspector general adjunct ISJ Brasov.


Calificative la probele orale

Certificatele de competenta in limba romana, de comunicare, competente digitale si competente in limba straina reprezinta cel mai nou concept introdus in examenul de BAC.
Pentru cele trei examene orale, candidatii nu vor primi note, ci calificative, stipulate in cate un certificat care va avea recunoastere oficiala la nivel European.


Examenele scrise vor avea loc intre 28 iunie si 2 iulie. Primul dintre acestea va fi examenul de limba romana, ce va avea loc in 28 iunie.
Cea de-a doua proba, cea a profilului va avea loc in 30 iunie. Ultima proba, cea la alegere, se va desfasura in data de 2 iulie.


Subiecte pe net
Elevii pot consulta modelele de subiecte pentru probele scrise si de certificare a competentelor la adresa http://subiecte2010.edu.ro.
Ele contin structura subiectelor pentru ambele tipuri de probe ale examenului si precizari referitoare la cerinte si la modalitatile de evaluare ale acestora.


Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu