characters characters

Banii, principalul motiv al certurilor in familie in Romania (studiu Unicef)

01 octombrie 2014    |   653 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

O data cu lansarea campaniei „Violenta verbala raneste!”, UNICEF a prezentat date privind referitoare la violenta verbala din cadrul familiei.

Banii reprezinta motivul pentru care sunt declansate 51% dintre certurile din cadrul familiei, fiind urmati de relatia dintre parinti sau alte rude si de comportamentul copilului.


In 26,1% dintre familii certurile au loc lunar, de cateva ori pe saptamana sau chiar zilnic.

In familiile in care certurile apar cu o frecventa ridicata exista o tendinta mai mare ca acestea sa se petreaca in preajma copiilor.

Studiul arata ca majoritatea martorilor sau persoanelor informate de conflictele din cadrul familiilor pastreaza un nivel ridicat de toleranta si discretie fata de ele, contribuind astfel la agravarea situatiei.

Datele au fost extrase din Studiul privind cunostintele, atitudinile si practicile parentale pentru familiile si persoanele care ingrijesc copii cu varsta intre 0-6 ani.

Studiul se concentreaza asupra grupurilor vulnerabile (persoane sarace, incluzand comunitati rome, familii monoparentale si parinti ai copiilor cu dizabilitati) care, de cele mai multe ori, reprezinta un procent scazut din cercetarile pe esantioane nationale.

Poti citi mai multe despre managementul banilor pe intelesul copiilor in Ghidul banilor. Afla cum ii explici copilului ce inseamna banii, cum poate economisi sau cum sa evite cheltuielile neprevazute, prin jocuri si activitati potrivite varstei lui.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu