characters characters

Au nevoie de lectii de joaca

10 mai 2010    |   481 vizualizări

Cei mai multi elevi de scoala primara isi petrec timpul liber in fata calculatorului sau sunt foarte ocupati cu temele dupa orele de curs. Pedagogii  spun ca programele after-school ar trebui sa se axeze mai mult pe activitati reacreative pentru copii, dar si pe traditionala joaca.  


Puzderia de copii care se jucau in fata blocului „Ratele si vanatorii", „Tara, tara, vrem ostasi", „Leapsa", „Hotii si vardistii" sau „V-ati ascunselea" risca sa devina o amintire tot mai indepartata. Gastile micutilor galagiosi care se cearta din cauza unei figuri care a iesit sau nu la „Elasticul" sau dintr-un alt motiv copilaresc par sa fie pe cale de disparitie.


Fostii Gavroche, care isi juleau genunchii in urma cu 30 de ani, se tem sa isi lase la randul lor odraslele in praful de pe strada. Mult mai comuna e azi povestea copilului plin de energie, dar care nu stie sa se joace. Indiferent ca are 6, 7, 10 sau 13 ani, el sta in fata calculatorului ore intregi sau invata si dupa orele de curs, eventual limba engleza, aproape intotdeauna asteptandu-si pana tarziu parintii sa se intoarca de la serviciu.  


„Acum nu mai este ca inainte. Copiii nu mai stiu sa se joace. Parintii sunt prea ocupati. Merg la serviciu de dimineata pana seara, iar timpul nu le permite sa-si petreaca mai mult timp cu copiii lor. Incearca sa stea cat de mult pot cu ei in weekend, dar la varsta de sapte ani, ei trebuie sa socializeze si cu alti copii de varsta lor", spune Laura Zelgin, invatatoare la Scoala Generala nr. 12, din Bucuresti.


O mare parte dintre parinti petrec alaturi de copii mai putin de o ora. O arata un studiu comandat de Romtelecom, potrivit caruia o treime dintre parinti nu se joaca decat foarte rar cu pustii lor.


Articol complet:: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu