characters characters

Asociatia Culturala Macondo deschide sesiunile de formare destinate invatatorilor si profesorilor din ciclul primar, in cadrul programului de educatie cinematografica CinEd

Peste 300 de invatatori au participat la activitatile programului in primii 2 ani de activitate

02 februarie 2018    |   1254 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

formare invatatori CinEd
Cel de-al treilea an CinEd in Romania continua formarile dedicate dascalilor, fiind anuntate si primele training-uri intensive pentru invatatorii si profesorii din ciclul primar, organizate de Asociatia Culturala Macondo.

Programul de educatie cinematografica pentru tineri ii asteapta pe toti invatatorii care doresc sa se implice in activitatile sale pe 12 si 13 februarie, intre orele 14:00 – 18:00, in Spatiul Public European, (strada Vasile Lascar, numar 31, Bucuresti). Formarea va fi coordonata de criticul de film Andreea Mihalcea si include prezentarea platformei internationale CinEd, a instrumentelor de utilizare si a materialelor didactice audiovizuale disponibile.

Pe parcursul celor doua zile se vor proiecta doua dintre filmele din catalogul CinEd -  Luminita (2003, Franta-Senegal, r. Alain Gomis, 15’) si Prima zi de scoala (1956, Franta, r. Jacques Rozier, 23’). Acestea vor fi punctul de plecare pentru discutii aplicate si exercitii practice, integrand materialele pedagogice puse la dispozitie de platforma.

In primii 2 ani de activitate, 306 de invatatori, din 10 orase, au participat la sesiunile de formare gratuite organizate de Asociatia Culturala Macondo si peste 3000 de elevi din ciclul primar au participat la cele 95 de proiectii destinate lor.

Participarea la formare este gratuita. Invatatorii se pot inscrie printr-un simplu e-mail la adresa cined.macondo@gmail.com pana pe 9 februarie 2018. Accesul este permis numai pe baza de inscriere la adresa de e-mail mentionata. Toti cei prezenti vor primi o adeverinta de participare, iar facilitatorii educationali care se vor inscrie in program si vor organiza 3 proiectii pentru elevi in acest an scolar vor primi o diploma de participare la programul european.

CinEd, programul european de educatie cinematografica pentru tineri, a debutat formarile celui de-al treilea an de activitate inca din decembrie, aproape 70 de facilitatori educationali din ciclul gimnazial si liceal participand la training-urile organizate de Societatea Culturala NexT in Bucuresti, Ploiesti si Brasov. Urmatoarea formare destinata profesorilor de gimnaziu,liceuşi bibliotecarilor publici va fi pe 3 februarie in Alexandria.

Prin activitatile celor doi parteneri care se ocupa de implementarea proiectului in Romania, peste 6200 de elevi (clasele I – XII) au descoperit cinema-ul de arta european şi au participat la discutii despre filmele din colectia CinEd, iar aproape 1000 de cadre didactice şi bibliotecari publici şi-au dezvoltat competente in educatia cinematografica si in predarea non-formala, creativa la clasa.

***

CinEd este un proiect initiat de Institutul Francez din Paris, in parteneriat cu Cinemateca Franceza şi implementat in Romania de Societatea Culturala NexT (pentru nivelul gimnazial si liceal) si de Asociatia Culturala Macondo (pentru nivelul primar).

CinEd este un program co-finantat de programul Europa Creativa/MEDIA al Uniunii Europene.

Cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din Romania.

Parteneri: Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, Institutul Cervantes din Bucuresti,EduCaB, Spatiul Public European.

Parteneri media: TANANANA, Radio Romania Cultural, Intuitext, Observator Cultural, SuntParinte.ro, All About Romanian Cinema, LiterNet, Scoala Intuitext, Iqool, ExamenulTau.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu