characters characters

Arta si inteligenta copiilor

Arta ii face pe copii mai buni si mai inteligenti

05 mai 2016    |   562 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

arta si inteligenta copiilor
O echipa de specialisti de la Universitatea Arkansas a demonstrat beneficiile pe care le pot aduce copiilor experientele artistice.

Elevii care viziteaza institutii culturale precum muzee sau centre cu activitate artistica, nu doar ca devin mai interesati si implicati in arta, ci au un nivel mai ridicat de toleranta, o mai mare empatie, o memorie mai bunasi abilitati de gandire critica superioare copiilor copiilor care nu au fost expusi la arta.

La studiu au participat 11 000 de elevi, care, la 3 saptamani dupa vizita la un muzeu de arta, au raspuns la chestionare incluzand cunostintele despre arta, gandire critica, empatie fata de oamenii din alte epoci istorice, toleranta si interesul fata de vizitarea altor muzee. In afara de chestionare, elevilor li s-a cerut sa scrie un eseu despre o pictura pe care nu au vazut-o la muzeu: The Box de Bo Bartlet. Rezultatele si eseurile elevilor au fost apoi comparate cu rezultatele copiilor care nu au vizitat muzeul in semestrul respectiv.

Vizita la muzeu a fost organizata astfel incat elevii sa conduca activitatile si discutiile, facilitate de cadrele didactice si ghidul muzeului. Elevii au vazut 5 tablouri, timp de aproximativ o ora.

„Modificarile sunt semnificative. Elevii care au participat la o singura vizita de muzeu isi amintesc mai bine ceea ce au invatat, precum si detaliile istorice oferite de catre ghid. Acest lucru inseamna ca discutiile si intrebarile pe care le-au formulat elevii i-au ajutat sa isi aminteasca mai bine informatiile, chiar si o luna mai tarziu.”, sustin specialistii. Pe langa reamintirea detaliilor, elevii fac legaturi intre ceea ce vad, cu propria lor experienta si elaboreaza o multime de interpretari. Acest lucru inseamna si un nivel mai ridicat de empatie.

Cercetatorii explica rezultatele studiului prin faptul ca elevii au fost scosi din contextul familiar al salii de clasa si faptul ca nu au fost expusi unei prelegeri lungi, ci ca au participat la vizita in mod activ, cu idei si intrebari.

„Nu stim daca arta ii ajuta pe copii sa aiba mai bune abilitati de gandire critica pe care sa le foloseasca atunci cand rezolva o problema de matematica sau cand citesc o carte, dar stim ca arta produce efecte pozitive si asta e tot ceea ce conteaza”, concluzioneaza cercetatorii.

Sursa: FastCoCreate.com


Sursa: https://www.flickr.com/photos/jb912/6972527877/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu