characters characters

Arad: Inspectoratul Scolar a castigat un proiect de schimb de experienta in domeniul educatiei

02 februarie 2010    |   612 vizualizări

Inspectoratul Scolar Judetean Arad a semnat cu Agentia Nationala pentru programe comunitare in domeniul educatiei, un contract pentru finantarea proiectului “Inovatie si creativitate in proiecte de parteneriat cu comunitatea locala”.

 

Grupul  tinta al proiectului este format din  20 de inspectori scolari si formatori care in luna mai 2010 se vor deplasa in Malaga, Spania, in vederea desfasurarii activitatilor propuse in cadrul parteneriatului. Partenerul extern al proiectului este SPANISH & INTERNSHIP CONSULTANT, o institutie care va media intalnirile cu partenerii locali ai proiectului.


„Proiectul are ca scop transferul de bune practici intre parteneri, prin intalniri de varf in domeniul educatiei: inspectori, directori de scoli si a casei corpului didactic, autoritati publice locale etc. din Malaga. Inspectorii scolari si formatorii vor avea oportunitatea sa observe, sa puna intrebari, sa dezbata cu colegii din principatul Malaga, Spania, despre cel mai judicios mod de a folosi resursele locale umane, materiale si financiare in scopul cresterii calitatii educatiei”, ne explica Maria Luta, inspector proiecte educationale.


Obiectivele specifice ale proiectului sunt: formarea profesionala a personalului de conducere si formare pentru asigurarea calitatii in toate sectoarele educatiei si formarii profesionale, dezvoltarea competentelor de analiza si evaluare a starii invatamantului din cadrul compartimentului sau a specialitatii, dezvoltarea de abilitati pentru elaborarea de proiecte si programe de dezvoltare institutionala inovative in scopul promovarii parteneriatului educatie-comunitate locala.


„De asemenea,  se urmareste dezvoltarea competentelor de proiectare, organizare, conducere operationala, evaluare a programelor si proiectelor de parteneriat initiate la nivel local, in scopul cresterii eficientei procesului de invatamant”, ne mai spune Maria Luta.


Sursa: www.aradcity.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu