characters characters

Aproape 6.000 de elevi nu au dat BAC-ul din cauza grevei profesorilor

23 aprilie 2010    |   463 vizualizări


Toti elevii care nu au putut da proba de competente digitale joi vor fi reprogramati pentru zilele urmatoare, a anuntat Ministerul Educatiei.

Aproape 25.000 de elevi au participat joi, la proba e evaluare a competentelor digitale din cadrul bacalaureatului. Cifra este cu 5.895 mai mica decat cea planificata, din cauza grevei generale a profesorilor.

Potrivit Ministerului Educatiei, toti elevii care nu au putut da proba de competente digitale joi vor fi reprogramati pentru zilele urmatoare.

Din totalul celor 886 de centre programate sa desfasoare proba, 132 au anuntat miercuri ca vor fi in greva, insa joi, la ora transmiterii subiectelor, sapte dintre acestea (trei din Arad, doua din Dolj si cate unul din Bacau si Constanta) au anuntat ca vor desfasura proba. Astfel, examenul s-a desfasurat joi in 761 de centre.

Cei mai multi participanti s-au inregistrat in Bucuresti (2.852),  Constanta (1.020) si Bihor (1.008).

Proba de evaluare a competentelor digitale a intampinat probleme din motive tehnice doar in doua centre - unul din judetul Giurgiu (cauzata de caderea temporara a alimentarii cu energie electrica) si unul din judetul Vrancea (a apelat la varianta de rezerva offline din cauza dificultatilor de conectare la internet).

Vineri sunt asteptati sa participe la proba de evaluare a competentelor digitale 20.593 de candidati, luni 12.380, marti 7.693, miercuri 4.272 si joi 2.207.

Proba D se desfasoara in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal incepand cu ora 13.00, in fiecare zi din cele programate de Ministerul Educatiei in intervalul 19-29 aprilie.

Sursa: www.realitatea.net
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu