characters characters

Am povestit la Carturesti Verona despre “Mihai I al Romaniei” de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina

07 septembrie 2016    |   642 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Lansare carte Mihai I Rege al Romaniei
Noul volum pentru copii si tineri,
Mihai I al Romaniei de Adrian Cioroianu si Mihaela Simina, cu ilustratii de Razvan Dumitru, a fost lansat pe 5 septembrie la Carturesti Verona, in Gradina de vara. Ne-am bucurat sa prezentam cea mai noua aparitie din colectia Regii si Reginele noastre unui public numeros si dornic sa descopere povesti interesante si pline de farmec despre Regele Mihai I al Romaniei si despre contextul istoric care i-a modelat destinul.

Alaturi de autori au luat cuvantul cativa invitati care au vorbit atat despre noul volum, cat si despre colectia in care este integrata cartea: Razvan Dumitru, ilustrator, Ion M. Ionita, redactor-sef al Revistei Historia si Ovidiu Nahoi, jurnalist. Oficiile de gazda au fost facute de Miruna Meirosu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Mihai I Rege al Romaniei

Volumul “Mihai I al Romaniei - un rege cu onoare, loialitate si credinta” depaseste conventiile unei biografii, fie si una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu si Mihaela Simina prezinta tumultoasa istorie a Romaniei, de dinainte si de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, schiteaza portretele celor care, aflandu-se in jurul regelui, i-au influentat deciziile luate in timpul domniei, pana la abdicarea sa, in anul 1947. Apoi framantarile regelui, aflat in exil, departe de tara, viata alaturi de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum si interesul pe care regele l-a aratat fata de poporul sau ori de cate ori tara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus candva: „Nu putem avea un viitor fara a respecta trecutul nostru.“ Daca fiecare roman ar parcurge paginile acestei carti, un numai ca dorinta regelui ar fi respectata, ci am deveni constienti de istoria poporului nostru.

Colectia Regii si Reginele noastre, proiect initiat de Curtea Veche Publishing si coordonat de Adrian Cioroianu, prezinta pe intelesul copiilor si tinerilor destinele celor opt regi si regine ale Romaniei intr-o colectie frumos ilustrata. In cadrul colectiei au mai aparut volumele Carol I. Primul si cel mai mare rege al romanilor (volum scris de Adrian Cioroianu alaturi de Andrei Radu) si Maria a Romaniei. Regina care a iubit viata si patria (volum scris alaturi de Mihaela Simina).

*Credit foto: Curtea Veche Publishing

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu