characters characters

Adrian Streinu Cercel: Niciun copil nu va fi vaccinat obligatoriu, nu este nevoie de acordul scris

13 ianuarie 2010    |   528 vizualizări
 

Vaccinarea copiilor, la fel si cea a adultilor, este benevola, iar pentru imunizarea impotriva gripei A/H1N1 a scolarilor si a celor din gradinite nu este nevoie de acordul scris al parintilor, ci doar de cel verbal, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.


"Nici nu am inceput vaccinarea (la copii - n.r.) si avem deja tot felul de scenarii. Vreau sa spun foarte clar: vaccinarea impotriva gripei cu virusul A/H1N1 nu este obligatorie, nici la adulti si nici la copii. Mai mult, campania de imunizare, acolo unde vor fi cereri de vaccinare in scoli sau gradinite, se desfasoara dupa tipicul campaniilor de vaccinare care au loc in invatamant. Nu inventam nimic, nu avem nicio strategie iesita din comun sau speciala in acest sens", a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.


Adrian Streinu-Cercel a precizat ca, la fel ca la orice campanie, va fi anuntata conducerea scolii ca intr-o anumita zi va incepe vaccinarea copiilor impotriva gripei cu virusul A/H1N1.


"Conducerea scolii va anunta - repet, ca la oricare campanie de vaccinare - copiii despre imunizare. Forma in care este facut anuntul tine de fiecare scoala. scolile decid daca pun anunt la avizier sau parintii sunt anuntati la sedinte. in ziua anuntata vor fi vaccinati numai copiii care vor. in cazul celor mai mici, sa zicem cei din clasa pregatitoare sau ciclul primar, educatoarele si invatatoarele vor vorbi cu parintii, asta pot face de pe acum, si vor sti cine va fi vaccinat si cine nu", a explicat secretarul de stat.


El a insistat asupra faptului ca nu a cerut si nu va fi cerut acord scris.
"Cine nu vrea sa se vaccineze este liber sa decida. Nu vom obliga pe nimeni. si mai ales nu am cerut acordul scris al parintilor", a mai spus secretarul de stat.
Potrivit statisticilor, la categoria de varsta 6-16 ani ar fi aproximativ 2,2 milioane de copii si elevi.


Anterior, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat, pentru ziarul Gandul, ca atunci cand va incepe vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 la copii, se va face o informare in scoli, prin avizier, iar parintii care nu sunt de acord cu imunizarea trebuie sa-si exprime dezacordul. "Daca nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat", a declarat, pentru Gandul, profesorul Adrian Streinu-Cercel.


Sursa: www.mediafax.ro

Tu ce hotarare ai luat in legatura cu vaccinarea copilului tau impotriva gripei A/H1N1?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu