characters characters

ADHD la copii si varsta lor

Relatia dintre diagnosticul de ADHD si varsta scolarizarii copiilor

29 martie 2016    |   509 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

ADHD copii
ADHD sau tulburarea de hiperactivitate si deficit atentional se identifica in anii copilariei prin incapacitatea copiilor de a-si pastra atentia pe o durata mai mare de timp si lipsa controlului in cadrul unor activitati (copiii reactioneaza impulsiv). Desi cauzele ADHD-ului sunt inca necunoscute, un nou studiu sustine ca varsta la care copiii merg la scoala poate influenta diagnosticarea acestei tulburari.

Dr. Mu-Hong Chen si colegii sai din Taiwan au examinat peste 370 000 de copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 17 ani, intre anii 1997-2011. Ei au incercat sa observe daca exista o diferenta intre aparitia ADHD-ului la copiii care merg mai devreme la scoala, fata de cei care merg mai tarziu. Inscrierea copiilor la scoala se face in functie de data nasterii: cei nascuti pana la 31 august se inscriu la scoala in anul scolar actual, cei nascuti dupa 31 august vor fi inscrisi in anul scolar urmator. Astfel, copiii nascuti in august sunt cei mai mici din clasa lor, iar cei nascuti in septembrie sunt cei mai mari. Cercetatorii au comparat aceste grupuri de copii in privinta diagnosticului si tratamentului pentru ADHD.

Analizand datele, se pare ca acei copii nascuti in august erau mai des diagnosticati cu ADHD sau primeau medicatie pentru aceasta tulburare, fata de copiii nascuti in septembrie. Acest efect s-a observat mai mult in randul copiilor de varsta prescolara si primara. Adolescentii nascuti in august nu au prezentat insa un risc crescut pentru diagnosticul de ADHD. Acest lucru poate sugera faptul ca inaintarea in varsta si maturizarea scade impactul lunii nasterii asupra diagnosticului de ADHD.

Autorii sustin ca rezultatele studiului trag un semnal de alarma cu privire la relatia dintre varsta la care copiii sunt dati la scoala si diagnosticul de ADHD.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:PracticalCures.com


Citeste si:
Simptomele ADHD ale copiilor persista in familiile cu parintii foarte critici

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu