characters characters

ADHD-ul este mai rar diagnosticat la copiii francezi decat la cei americani

18 iunie 2015    |   591 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

portret copil
In Statele Unite ale Americii, 9% din scolari sunt diagnosticati cu ADHD si primesc tratament medicamentos. In Franta, procentul este sub 5%.

Aceasta diferenta a atras atentia psihologilor si interesul pentru a raspunde la intrebarea "De ce in randul copiilor francezi nu sunt diagnosticate la fel de multe cazuri de ADHD?".

Raspunsul poate consta in diferentele de perspectiva. Psihologii americani considera ADHD-ul o afectiune biologica, care trebuie tratata prin medicatie, in timp ce francezii percep aceasta afectiune drept una psiho-sociala avand cauze situationale, nu biologice.

Terapeutii francezi cauta sa descopere ce anume cauzeaza probleme copiilor, la nivel de situatii si factori de mediu, spre deosebire de americani care investigheaza creierul copiilor. Definitia ADHD-ului difera in cele doua tari, in SUA intrand in descrierea ADHD-ului comportamente considerate pana nu de mult normale pentru copii.

De asemenea, in Franta specialistii si parintii copiilor sunt informati cu privire la modificarile pe care le poate aduce dieta nesanatoasa in comportamentul copiilor si iau acest lucru in considerare cand abordeaza problemele copiilor.

O alta diferenta consta in abordarea cresterii copiilor de catre parinti, despre care poti afla mai multe in cartea „Bringing up Bebe” de Pamela Druckerman. Conform acesteia, parintii francezi privesc disciplina ca fiind esentiala pentru fericirea copilului , stabilind un cadru de reguli clare si consecvente. Aceste reguli ii ajuta pe copii sa isi formeze autocontrolul, fiind evitate astfel problemele de comportament specifice ADHD-ului.

Sursa: PsychologyToday.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/ulikleafar/2737646637/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu