characters characters

A.C.T.O.R.: Programul si atelierele de educatie interculturala pentru copii prescolari si de varsta primara Aici- Acolo

29 octombrie 2010    |   1476 vizualizări
 

Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania- A.C.T.O.R. a conceput si realizat in premiera in tara noastra: Aici Acolo- Programul si Atelierele de educatie interculturala pentru copii prescolari si de scoala primara concepute si realizate in anul scolar 2010-2011 cu suportul financiar al Programului Tineret in Actiune - Serviciul European de Voluntariat


Ce vrea cursul Aici si acum?
El isi propune sa aduca timp de un an, cu periodicitate saptamanala, in fata grupurilor de copii din Bucuresti, cultura cat mai multor tari din Europa.
Tinerii “profesori” sunt voluntari veniti special in A.C.T.O.R. pentru cate un an, prin Serviciul European de Voluntariat- pentru a prezenta copiilor in mod ludic elemente ce le definesc cultura, pornind de la tot ce tine de folclorul copilariei in tarile lor. Pentru fiecare tara, fiecare grupa de copiii va avea cate 3 lectii.
Programul de activitati este construit din timp prin analiza si cercetarea facuta de catre tinerii europeni, inca inainte de plecare din tara lor. Impreuna cu specialistii din A.C.T.O.R., dar si asistati de pedagogi cu experienta din Gradinita MapN nr. 2, sunt alese cele mai potrivite activitati pentru copiii din cultura noastra. Tinerii europeni sunt serios pregatiti de A.C.T.O.R pentru a sustine intregul program.


Ce vrea atelierul “Aici-Acolo”?
Atelierul isi propune sa aduca si copiilor, mai ales celor din zone rurale, care nu au acces la program, sa aiba o experienta interculturala. Atelierele dureaza cate o ora si jumate si se pot realiza pentru grupuri de pana la 60 de copii. In tot acest timp ei vor putea calatori imaginar in tarile voluntarilor, cu care se vor juca si vor canta sau dansa. Pentru aceste ateliere pe un pasaport “Aici-Acolo”?- individual, copiii primesc stampilele unor vize de jucarie, creativ realizate de catre fiecare voluntar, inainte de “a pleca” in alta tara. Aceste evenimente se pot realiza in sali de sport, dar si in incinta unor teatre sau muzee (in Bucuresti –Teatrul Tandarica si Muzeul National de Istorie a Romaniei au gazduit astfel de ateliere)

Activitatile
• sunt interactive, ludice si dinamice
• respecta puterea de intelegere a fiecarei grupe de varsta
• se pliaza pe temperamentul fiecarui copil participant la curs
Tinerii europeni vor fi asistati de catre educatorii sau invatatorii claselor respective, atat
pentru a traduce din engleza, dar mai ales pentru a facilita comunicarea si aprofundarea
ulterioara a cunostintelor asimilate prin exercitiile propuse.

Contact:
Cristina Curde
EVS Coordinator
A.C.T.O.R.- Cultural Association for Theatre and Origami in Romania
Mobile. +4 0730.032.322; +4 0745. 023.331;  Fax: +4 021 4604768
E-mail: evs_actorromania@yahoo.com
www.actorromania.ro



Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu