characters characters

Activitatile extrascolare – Idei cool pentru copii isteti

06 martie 2017    |   897 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii la calculator
Activitatile extrascolare sunt la fel de importante ca lectiile propriu-zise de la scoala. Atunci cand mergem cu copiii la gradina botanica, in parc sau la muzeu, cei mici sunt in afara cadrului formal al scolii si deci mai relaxati. In astfel de momente, ei sunt deschisi la tot ce este nou si invata mult mai usor, din experiente practice, notiuni care altfel li s-ar putea parea mai greu de inteles.

In timpul plimbarilor in parc pot observa caracteristicile unui anumit anotimp si pot descoperi o altfel de primavara, proaspata si mirosind a fericire, vara – ca un teatru de papusi, toamna – o balada vesela si trista sau iarna cea alba si parfum usor de scortisoara.

La muzeu isi pot imagina ca sunt ei insisi capitani de osti sau exploratori neinfricati ai pesterilor reci si intunecate, la expozitiile de arta admira culori, nuante, forme inedite si chiar in timpul unei excursii la munte copiii pot invata mult mai usor anumite notiuni.

Ce abilitati dezvolta activitatile extrascolare

Activitatile extrascolare au rolul de a dezvolta competentele sociale, lucrul in echipa, colaborarea si comunicarea in randul copiilor, integrarea in grup, spiritul de initiativa, toleranta fata de ideile celorlalti, deprinderea de a-si sustine cu argumente punctul de vedere si de a critica constructiv – toate fiind atribute necesare oricarui om pentru reusita in viata. De aceea, activitatile extrascolare il ajuta pe copil sa dobandeasca aptitudini necesare pentru a se descurca in cele mai variate situatii de viata.

Cele mai placute activitati extrascolare pentru copii sunt serbarile cu tematica diversa, expozitiile cu lucrari realizate chiar de ei, vizitele la zoo, la gradina botanica, la muzee, excursii tematice, concursuri scolare, carnaval, intreceri sportive, activitati de plantare si ingrijire a spatiului verde sau chiar flashmob-uri.

Citeste continuarea aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu