characters characters

Activitati prin care putem sa dezvoltam creativitatea copiilor

06 noiembrie 2015    |   817 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

O gandire creativa, imaginatie bogata, minte sclipitoare, perseverenta, o atitudine pozitiva, toate aceste caracteristici si le-ar dori orice parinte pentru copilul sau. Vestea buna este ca ele nu sunt neaparat native, ci se pot cultiva prin intermediul artei: teatru, dans, muzica, cititul povestilor etc. Vestea si mai buna este ca cel mic poate sa faca toate aceste activitati in cadrul Olimpiadelor K de la Kaufland, iar scoala lui poate castiga in cadrul programului finantarea unui proiect. Intra pe www.olimpiadelek.ro pentru a afla mai multe detalii.

Inca de la o varsta frageda puteti sa-i initiati pe cei mici in tot felul de activitati artistice care vor contribui la dezvoltarea lor atat fizica, cat si mentala. Mai jos vom parcurge cateva dintre aceste activitati impreuna cu avantajele specifice.

Spectacole de teatru. Copiii sunt influentati de orice manifestare artistica, iar piesele de teatru pentru copii nu fac exceptie. Acestea spun o poveste, iar copiii traiesc experienta povestii in mod diferit decat adultii. Linia dintre realitate si joaca nu este inca bine delimitata in cazul copiilor mici, de varsta prescolara. Acestia se pot implica intr-un spectacol, atat emotional, cat si fizic, fara nici o rezerva. Participarea activa la spectacolele de teatru ii face pe cei mici sa se transpuna in alta lume, unde totul este posibil, unde oricine poate deveni print sau printesa, poate depasi orice obstacol si poate avea puteri supranaturale. Teatrul este o experienta completa care va ramane in amintirea celor mici pentru mult timp.

In cazul copiilor de varsta scolara, care devin personaje intr-o piesa de teatru, avantajele sunt numeroase: le este intarita increderea in sine, invata ce este oratoria, isi imbunatatesc dictia, depasesc emotiile vorbitului in public etc.


copii dansand


Povestile si poeziile dezvolta imaginatia copilului. Pornind de la aceste povesti, copilul creeaza scenarii noi, adaptate personalitatii si vietii lui de zi cu zi. Exprimarea emotiilor prin intermediul povestilor este o modalitate prin care poti patrunde in lumea lui si prin care poti gasi o noua cale de comunicare.

Muzica si dansul. Copiii au o predispozitie innascuta pentru muzica, tuturor le place sa asculte muzica si sa cante, de la cea mai mica varsta. Ascultarea muzicii este nu numai o modalitate foarte buna de relaxare, dar, in acelasi timp este un stimulent pentru dezvoltarea creierului. Cand aud ritmurile preferate, copiii devin mai calmi, mai sensibili si mai creativi.

Introducerea muzicii in viata copilului, atat acasa, cat si la scoala, este importanta pentru copii, aducand beneficii enorme.

  • Muzica are un rol important in expresivitate si perceptie.
  • Muzica aduce bucurie si sensibilizeaza, ajutand la dezvolatarea emotionala. Copiii care invata de la o varsta frageda valoarea emotionala a muzicii, vor face din aceasta un instrument de consolare si suport, ca adulti.
  • Muzica favorizeaza integrarea sociala a copiilor.
  • Muzica influenteaza dezvoltarea abilitatilor lingvistice ale copiilor

Dansul ii ajuta pe copii sa faca fata emotiilor si le da sentimentul de siguranta. De asemenea le imbunatateste coordonarea si precizia.


Kaufland olimpiade


Kaufland sustine toate aceste activitati artistice intreprinse de copii in cadrul programului Olimpiadele Kaufland, organizat in parteneriat cu Scoala de Valori si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Orice scoala, gradinita sau liceu de stat se poate inscrie in aceasta competitie, putand castiga finantare pentru implementarea unui proiect special. Intra pe www.olimpiadelek.ro pentru a afla mai multe detalii, dar si ce activitati sunt incluse in competitie. Nu uita sa le spui si profesorilor si educatorilor de la scoala sau gradinita unde invata copilul tau despre aceasta competitie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu