characters characters

A aparut inca o generatie de sacrificiu: generatia de pe bancile crizei

07 ianuarie 2010    |   397 vizualizări
 

Medicii trag semnale de alarma ca, din cauza recesiunii, tinerii devin depresivi, interiorizati si fara speranta. Elevii sunt ingrijorati ca ies de pe bancile scolii si nu isi gasesc de lucru.
Daca in anii trecuti elevii hunedoreni isi permiteau sa onoreze toate intalnirile cu prietenii si sa isi petreaca vacantele in diferite colturi din tara, chiar si peste hotare, acum lucrurile s-au schimbat. Din cauza crizei financiare, a faptului ca multi parinti isi pierd locurile de munca, copiii au de suferit. Cel mai afectati sunt elevii din anii terminali, pentru ca, spun ei, ies de pe bancile scolii fara nicio perspectiva.


„Efectele recesiunii asupra scolarilor se resimt din punct de vedere social, emotional, relational si profesional. Daca parintii isi pierd serviciul, atmosfera din familie devine tensionata, iar copiii, mai depresivi”, a declarat psihologul Dan Oltean, coordonatorul Centrului Judetean de Asistenta Psihopedagogica Hunedoara.


Mai putini bani de buzunar

Pentru ca tinerii sa nu-si piarda speranta si efectele crizei sa fie cat mai mici asupra acestora, psihologii sfatuiesc parintii si profesorii sa le fie mereu alaturi.
Elevii sunt constienti de realitate si incearca sa se adapteze din mers. Daca baietii nu mai reusesc sa raspunda pozitiv la toate iesirile in oras, fetele trebuie sa se acomodeze cu faptul ca poseta nu mai poate fi zilnic asortata cu imbracamintea si ca noptiera nu mai este la fel de incarcata cu produse cosmetice ca in trecut.


„Din cauza crizei financiare, nu imi mai pot petrece vacantele in Austria, Spania sau Germania, cum s-a intamplat pana acum. In plus, daca inainte primeam 100 de lei bani de buzunar, acum am numai 50 de lei pe luna”, a spus Roxana Cordrea, eleva la unul dintre liceele din muncipiul Deva.


Sursa: www.adevarul.ro
 
Pe copilul tau cum il influenteaza criza financiara? Ai intampinat dificultati in a-i oferi tot ce are nevoie sau deocamdata criza nu v-a afectat? Ai discutat cu el despre aceasta problema?

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu