characters characters

5 motive pentru care sa iti incurajezi copilul sa deseneze

02 septembrie 2015    |   423 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Desenul este una dintre primele si cele mai importante activitati in care copilul se implica. Descopera cele mai importante motive pentru care sa ii sustii acest mod de exprimare si pentru care ai putea chiar si tu sa desenezi alaturi de el.

1. Desenul ii face pe copii sa fie mai expresivi si le dezvolta inteligenta emotionala. Mintea copiilor este ca un burete care absoarbe toate informatiile cu care vine in contact. Iar desenul este cea mai importanta forma de exprimare pentru dezvoltarea lor, deoarece nu tot ceea ce simt sau vor sa transmita poate fi pus in cuvinte.

2. Un alt aspect important este ca prin intermediul desenului copilul isi dezvolta capacitatea de a rezolva probleme. In timp ce deseneaza, copilul este nevoit sa gaseasca tot timpul solutii pentru a exprima cat mai fidel ceea ce doreste.

3. Incurajarea copilului sa deseneze si sa povesteasca ceea ce reprezinta opera sa intareste conexiunea dintre voi.

4. In timp ce deseneaza copilul invata sa se concentreze, ceea ce il ajuta pe masura ce creste sa poata indeplini sarcini tot mai complexe si care ii cer atentia pentru perioade mai mari de timp.

5. Este cel mai complex exercitiu pe care copilul il poate face, deoarece nu doar ca isi dezvolta capacitatile motorii fine, dar sunt acoperite aproape toate procesele cognitive de care copilul are nevoie pentru a-si dezvolta mintea.

creioane BIC

Creioanele cerate pot fi introduse in activitatile zilnice ale copilului inca de la varsta de 2 ani, atunci cand acesta poate tine in mana cu usurinta un creion. Pentru a-i stimula curiozitatea si fascinatia pentru cartile de colorat, alege creioane potrivite varstei lui, in culori cat mai vii. Gama de creioane cerate de la BIC sunt ideale pentru perioada de inceput. Acestea vor colora cu usurinta, avand o mare putere de acoperire, fara a solicita mana copilului.

Odata ce copilul creste, va putea trece la o noua etapa, in care dexteritatea il va ajuta sa manevreze cu usurinta o multitudine de instrumente de scris. Atunci puteti alege gama de Creioane colorate BIC Tropicolors2, care pe langa culorile intense, sunt foarte rezistente (nu se rup in aschii) si usor de ascutit.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu