characters characters

Din ce surse invata copiii despre valoarea banilor?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
15 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    05.03.2010 - 12:11
    Rezultatele acestui sondaj arata ca principala sursa de informatii despre bani a copiilor sunt parintii (99,64%). Ei sunt cei care ii invata pe copii care este valoarea banilor, cum se castiga si cum se cheltuie. Copiii invata despre bani si din alte surse (3,46%), de la profesori (2,73%), de pe Internet (2,19%) si de la alte rude (0,55%). Este important pentru copii sa aiba surse multiple de informare despre bani si despre valoarea acestora, nu numai de la parinti, care au propria lor experienta personala, ci si de la alte persoane, pentru a-si crea propria lor parere si pentru a invata ca banii pot reprezenta pentru fiecare dintre noi altceva (o modalitate de a supravietui, un statut social, o valoare in sine etc.).
  • Utilizator Anonim
    vizitator    02.03.2010 - 11:29
    INCERCAM SA LE OFERIM COPIILOR NOSTRI TOTUL-MAI ALRS CEEA CE NU AM AVUT NOI-ACEST LUCRU ESTE INSA FOARTE DAUNATOR,DEOARECE EI NU VOR MAI STI CU CATA TRUDA SE CASTIGA BANII.SOCUL VA VENI CAND VOR AJUNGE PE BANII PROPRII,SI VOR VEDEA CAT DE GREU SE CASTIGA.DACA-I INVATAM CU CUMPATAREA ,CU MODERATIA ,CU ECONOMIA CRED CA INTR-O ZI ME VOR MULTUMI.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    01.03.2010 - 01:06
    cred ca trebuie si un copil,chiar de mic ,sa inteleaga valoarea banilor;trebuie sa constientizeze sursa banilor si faptul ca banii sint rezultatul muncii.altfel risca sa creasca cu o idee gresita fara sa inteleaga de ce parintii pleaca zilnic de acasa la servici.si cred ca o pusculita este un cadou ideal pentru copii si invatarea copilului sa adune la pusculita.
  • dani_sp
    dani_sp    28.02.2010 - 14:33
    Din propria mea experienta, sunt determinata sa spun ca e buna dar nu e buna severitatea.Mai exact, depinde de copil foarte mult cum ne purtam. Sunt copii care inteleg c-au ajuns la limita doar dintr-o privire sau din tonul vocii si imediat se redreseaza, dar sunt altii care nu inteleg decat cand sunt pedepsiti si care repeta la infinit aceleasi greseli, doar pt.a te testa.Eu situatia asta o am cu cei doi baieti ai mei.
    Iar despre bani, observ tot doua feluri diferite de a intelege acest subiect din partea baietiilor, desi amandoi au fost crescuti in aceleasi conditii, adica de noi, parintii.Cand baiatul cel mare avea 10 ani, mi-a pus o intrebare fireasca. De ce noi n-avem decat un apartament, o masina cu rate la banca si nu mergem in strainatate in fiecare concediu ca si colegul lui, care are trei calculatoare, trei masini, casa abia renovata in centru, telefoane mobile ultra moderne, iar salariile noastre sunt mai mari decat ale parintilor colegului lui.Si avea dreptate! Avem salarii mai mari, dar doar atat! Iar noi suntem politisti (pe care ne arata lumea cu degetul c-avem salarii nesimtite, luam spaga, etc). L-am intrebat unde lucreaza parintii colegului si mi-a raspuns ca tata la RAR iar mama la vama.Abia atunci m-am blocat. Baiatul care avea atunci 10 ani, acum are 15, e mereu complexat ca n-are bani cati ar vrea, iar cel mic, de 12 ani, intelege unde trebuie sa ne limitam si ca nu trebuie sa risipim resursele.De aici apar si neintelegerile dintre ei doi, pe care nu mai stiu cum sa le rezolv.
  • Utilizator Anonim
    ELEna    27.02.2010 - 14:57
    Severitatea nu trebuie incurajata. severitatea nu e dragoste, nu invata pe nimeni nimic bun doar invata copilul sa stie de frica. Si tragic e ca severitatea provoaca doar suferinta in sufletul copilului care nu intelege ce fel il iubeste un parinte sever, ci intelege ca nu este iubit, ceea ce e adevarat aproape intotdeauna. Foarte multi dintre noi parintii habar nu avem cum sa ne purtam cu copii si dragostea si bunatatea sunt singurul nostru ghid, daca punem severitatea in loc, copii nostri cresc nefericiti.
  • Utilizator Anonim
    Mami flo    27.02.2010 - 10:42
    De cele mai multe ori invatza de la apropiati,si cred ca rudele au o mare influenta in dezvolarea copilului,evident ca parintiisunt primcipala lor sursa de cunostinte dar si rudele cum ar fi bunici,matusi,unchi...etc au o amprenta semnificativa in dezvolarea copilului, amprenta care nu e neaparat directa,poate sa fie prin parinti,daca intelegeti ce vreau sa spun...
  • Utilizator Anonim
    vizitator    26.02.2010 - 22:57
    intradevar copiii invata despre valoare banilor de parinti si prea putin de la rude.ei fac o mare gresela cand nu ii invata cum sa castige un ban si sa nu fie cheltuitor.In ziua de azi parinti numai sunt asa isi rasfata din ce in ce mai multi copii cumparandu le de la haine pana la telefoane ce le mai scumpe fara sa se gandeasac ca arunca bani asa ...
  • Utilizator Anonim
    vizitator    26.02.2010 - 20:30
    trebuie sa explice fiecare parinte propriului copil si nu mumai semnificatia banilor si modul de cheltuire.Cheltuieste azi daca esti sigur ca maine vei avea altii
  • Utilizator Anonim
    vizitator    26.02.2010 - 16:23
    Nu severitatea ci fermitatea este benefica pentru copil . Cat despre dragoste nu -l putem convinge de ea prin pupaceli permanente si laude fara acoperire,si asta pt. ca aceea nu e de fapt dragoste adevarata ci o poleiala menita sa ne scape de probleme:ii facem pe plac copilului ca sa putem urmari in liniste telenovelele.Ca sa avem copii bine educati ar trebui sa revenim la programul tv. din perioada comunista.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    26.02.2010 - 14:05
    A impune reguli in relatia copil-parinte nu inseamna neaparat sa existe o anume severitate pe care copilul sa o prceapa ca o teama. Trebuie sa invatam si noi parintii sa ascultam opiniile copiilor nostri, pentru ca numai asa vom avea o relatie deschisa si abordabila oricarui subiect.
  • Utilizator Anonim
    Marcel    26.02.2010 - 10:27
    Sunt de acord ca parintii dau tonul in educatie atata timp cat copii sunt crescuti de ei.
    Ai mei ma invatau cand eram mic ca daca vrea bani trebuie sa ma fac politist, preot, doctor ca astia iau multa spaga.
    Asta cred eu ca este motivul pentru care multi angajati astazi nu-si fac traba din pasiune ci doar din interes.
    Indrumarea corecta ar fi fost ca daca vreau sa apar legea si ordinea - ma fac politist, daca vreau sa salvez suflete - ma fac preot, daca vreau sa salvez vieti - ma fac doctor, iar daca vreau sa fac bani - ma fac om de afaceri.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    25.02.2010 - 19:17
    Parintii ar trebui sa-si invete copii primii inca de mici ce reprezinta banii, cum trebuie sai cistige dar si sai cheltuie.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    24.02.2010 - 20:23
    este foarte adevarat!
  • Utilizator Anonim
    Lore    24.02.2010 - 17:43
    Atunci cand parintii incearca sa nu aiba un copil rasfatat, ii vorbesc acestuia despre valoarea banilor si il invata sa ii chibzuiasca bine.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    18.02.2010 - 19:17
    Parintii ar trebuie sa fie principala sursa de la care copiii sa invete despre bani.Desi in ziua de azi, exista multe informatii de acest gen si pe internet.:)
Vezi toate comentariile