Cele mai frecvente provocari in educatia copilului tau sunt legate de:
25 februarie 2014
Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.
Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Stiri
-
Spectacolul ORFANI a ajuns la finalul traseului itinerant din 2024
13 noiembrie 2024Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.
-
Criza calificarii: Un sfert din Gen Z lucreaza in joburi nepotrivite. Cum intervine Neoversity, o noua platforma educationala, cu solutii practice
10 noiembrie 2024Varsta: 15 - 18 ani, 18 ani +.
-
Violenta impotriva copiilor este larg raspandita, afectand milioane de copii din intreaga lume
06 noiembrie 2024Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 0 - 3 ani.
Comentează:11 comentarii
Comportamentul fetitei tale poate insemna si ca ea se afla in dificultate. Este posibil sa nu se poata concentra la scoala, ceea ce nu insemna ca nu vrea. Este de asemenea posibil ca lectiile sa i se para dificile sau sa nu se poata concentra asupra lor, si de aceea sa aiba nevoie de cineva care sa o "impinga de la spate", cum spui tu. Incearca sa intelegi ceea ce se intampla cu ea, si solicita ajutorul unui specialist, daca este cazul (consilier scolar, psiholog).
Chiar daca nu lucrez in domeniul psihologiei copilului, cred ca baiatului tau ii e frica de esec (sau ceea ce percepe el ca fiind esec, adica contracararea proprilor opinii de catre ceilalti). S-ar putea sa-l ajuti permitandu-i sa ia decizii alaturi de tine (propune-i tu initial sa aleaga din 2 sau mai multe variante si apoi lasa-l pe el singur sa zica ce vrea). De exemplu, nu-i spune hai sa mergem in parc sa ne jucam cu mingea. Propune-i o alternativa la modul "Vrei sa mergem in parc cu mingea sau vrei sa ne jucam pacalici?". Iar daca vreodata simti nevoia sa il corectezi, fa-o de asa natura incat sa para ceva firesc. De exemplu, daca este vremea sa manance si el vrea totusi sa se mai joace, nu-i spune "Hai la masa, intai mancam si apoi ne jucam!" ci spune-i "Te poti juca, dar n-ai vrea sa mananci cu mine si sa ne jucam apoi amandoi?".
In general asemenea copii devin retinuti pentru ca nu sunt obisnuiti sa reactioneze cand cineva vine cu argumente si idei contra celor spuse de ei, pentru ca pur si simplu simt ca e mai bine sa se fereasca de conflicte sau pentru ca nu sunt invatati sa ia decizii. Sunt sigur ca in timp, daca il ajuti, o sa-si gaseasca resursele pentru a comunica cu ceilalti.