characters characters

Plansul si durerea copilului – cum sa le faci fata

Propus de: Parenting cu Blandete   |   19 noiembrie 2018    |   810 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

plansul si durerea copilului tau
Nu stiu daca si alte mame simt la fel, dar eu cand il aud pe Andrei cum plange de durere, de fapt e putin spus “plange”, caci e un fel de urlat, un plans de jale, de suferinta ascutita, imi vine sa urlu in rand cu el. E sfasietor sa-ti planga copilul in brate si sa te simti neputincios. Se pare ca ii ies caninii. Si chiar daca sunt doar niste minute pe ceas, ele par ore...timpul are cu totul alta dimensiune. Stiu ca ar fi bine sa raman calma, stiu ca ar trebui sa-i pot contine toata durerea lui si fac cum pot asta. Il tin in brate, il plimb, il mangai. Cand chiar nu mai pot, il predau tatalui sau, dar doar pentru scurt timp, ca nu pot sta departe de el. Doar cat sa–mi trag putin sufletul. Simt durerea in rand cu el. Numai ca as vrea sa ma doara doar pe mine ceva fizic, as indura altfel, mai usor. Sa nu-l mai vad pe el ca se chinuie asa.

Durerii i se mai adauga si teama, ca doar cum altfel? Teama sa nu mai trecem prin ce-am trecut atunci, care se activeaza de fiecare data cand ii ating fruntea si o simt prea calda. Desi din iunie a facut aproape in fiecare luna febra, dar fara sa se repete episodul convulsiv, frica nu a disparut. Uneori (cand totul e bine) am impresia ca am depasit-o, ca acum pot lua lucrurile asa cum vin, dar cand vine examenul si vad ca a crescut putin mercurul in termometru, amintirile ma napadesc, grijile aproape ma coplesesc. Stiu, nu e rational, mai ales ca nu s-a mai repetat de atunci, dar asta nu e o garantie. Si cum sa fie rational? Atunci nu i-ar mai zice frica.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete.


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

  • Interviu Andreea Feraru, psiholog
    Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
    28 noiembrie 2023   

    Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.

Mai multe