VIDEO: Parintii trebuie sa stea langa copii cand acestia isi fac temele?
O data cu inceperea scolii, fiecare parinte este nevoit sa gaseasca un raspuns la intrebarea “Stau langa copilul meu cand isi face temele?”. Cat de mult trebuie sa te implici in realizarea temelor? Este tema pentru acasa doar sarcina copilului sau trebuie sa il ajuti si tu?
Probabil deja ai gasit o solutie la aceasta problema. Dar te-ai intrebat care este si perspectiva unui cadru didactic asupra acestei chestiuni?
Doamna invatatoare Ioana Diaconu, din Bucuresti, ne-a impartasit o serie de recomandari pe aceasta tema. Iata mai jos un material video pe care l-am pregatit:
Ce spun alti utilizatori SuntParinte.ro despre acest subiect?
Anton:
“Multi dintre noi, parintii nu avem destula rabdare pentru a da explicatii, unele explicatii ale noastre nu sunt in concordanta cu explicatiile primite la scoala.”
Cora:
"Ma straduiesc sa fac asta zi de zi cu fiul meu de 8 ani. Nu vreau sa invete doar pentru premiu, nici sa acumuleze mult si fara rost, cum am facut noi cu o gramada de cunostinte inutile in viata, nici pentru ca eu sunt exigenta, in completarea doamnei invatatoare, care este si dumneaei foarte, foarte exigenta."
Livia Marculescu:
"Lucrez dupa principiul ca elevul trebuie sa plece cu lectia aproape invatata de la scoala, iar temele de acasa consolideaza capacitatile dobandite la scoala. Parintii elevilor mei nu stau langa acestia cand isi fac temele pentru ca nu este necesar. Asa ca temele nu depasesc 2 ore. Copilul trebuie sa aiba timp si pentru alte activitati, pentru ca apoi sa vina cu placere la scoala."
Recomandarile tale
Tu ce ai ales? Scrii temele impreuna cu copilul sau il lasi sa le faca singur si doar verifici daca le-a realizat? Oricare ar fi optiunea ta, asteptam sa ne spui care este solutia pe care ai doptat-o si care sunt avantajele si dezavantajele acesteia.
Urmareste si alte materiale despre educatia copilului in cadrul sectiunii Cadrele didactice recomanda.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
5 obiective pe care le poti propune copilului pentru noul an scolar
La fiecare inceput de an scolar, putem reflecta asupra planurilor, dorintelor si obiectivelor legate de scoala si invatare. Iata cinci idei de obiective pentru noul an scolar care pot creste motivatia copilului pentru invatare.
-
Copilul meu intampina dificultati la teme
Cele mai frecvente cauze pentru care temele pentru acasa devin o lupta nesfarsita.
-
Refuzul copilului de a face temele
Reactiile negative ale copiilor in fata temelor pentru acasa pot fi impartite in trei categorii: copilul se plange in legatura cu temele, le evita sau refuza de-a dreptul sa le faca.
Comentează:10 comentarii
P.S. Sunt cadru didactic, deci trebuie sa ma descurc si cu propriul copil..Rabdare si intelepciune de a o folosi tuturor!
Sunt copii care nu vor reusi sa tina pasul cu scoala, care nu agreeaza sa ramana singuri in camera pentru a-si face temele, care nu sunt destul de preocupati de rezultatele scolare (din diferite motive care au legatura si cu comportamentele noastra), iar in aceste situatii este obligatoriu sacrificiul de a sta dupa-amieze intregi langa el, de a ne implica mult de tot in treburile lui etc. Exista si copii care, dimpotriva, simt nevoia sa detina singuri controlul situatiei lor scolare, fac bine acest lucru si tin sa li se atribuie in exclusivitate lor insile meritul de a fi obtinut rezultate foarte bune. Pe acesti copii nu trebuie sa ii coplesim cu autoritatea noastra de adulti, trebuie doar sa ne asiguram, cat se poate de discret, ca lucrurile merg intr-adevar bine.
asadar, parintele trebuie sa caute relatia potrivita copilului sau, dar, oricum, in oricare dintre cazuri, vorbim despre prietenie.