Jocuri de grup pentru prescolari
Fie ca organizezi o petrecere, fie ca ai nevoie de inspiratie pentru dupa-amiezile de vara petrecute acasa impreuna cu mai multi copii, jocurile de grup pentru prescolari nu sunt niciodata prea multe, pentru ca cei mici se plictisesc repede si vor mereu un joc nou. Iata cateva propuneri:).
Hraneste leul
Ai nevoie de o cutie pe care sa o decorezi similar capului unui leu. Pentru a fi mai captivanta imaginea, cauta niste lana de culoare maro pe care sa o prinzi de peretii cutiei. Pe capacul de deasupra deseneaza fata leului, iar in zona gurii, decupeaza cartonul. Vei obtine un cap de leu cu o gura prin care va trebui sa il hraniti. Din ziare mototolite sau alte bucati de hartie, confectionati mingiute pe care, de la o distanta prestabilita, le veti arunca in gura leului. Celalalt jucator/jucatori va intreba “poti sa hranesti leul?”, iar cel care arunca, daca nimereste, va raspunde afirmativ.
Povesti de la ferma de animale
Asa cum ii spune si numele, acest joc este unul bazat pe povestire, insa nu este unul static, ci de miscare. E nevoie de un adult care sa ii organizeze pe copii intr-un cerc, in jurul lui. Fiecare dintre participanti isi va alege animalul de la ferma pe care vor dori sa il reprezinte. Povestitorul va gandi o poveste in asa fel incat sa mentioneze de nenumarate ori fiecare animal in parte. Copiii vor trebui sa scoata sunetele animalelor pe care le-au ales atunci cand ele vor fi mentionate de povestitor sau sa se miste ca ele.
Pista de bowling
Asa cum ii spune si numele, jocul inseamna de fapt a dobori cat mai multe sticle din plastic goale, prinse intre ele cu o sfoara, folosind doar mingi de tenis. Jocul se incheie atunci cand fiecare copil a reusit sa arunce cu mingea si sa doboare toate sticlele.
Lipeste coada magarului
Deseneaza un magar (sau alt animal) pe o bucata mare de carton si creeaza o coada pentru el (tot din hartie sau din material textil). Fiecare copil pe rand, va fi legat la ochi si va trebui sa incerce sa lipeasca coada magarusului folosind banda adeziva.
Joaca cu parasuta
Pentru acest joc ai nevoie de o patura usoara sau un cearsaf care va fi tinuta intins de copii. In momentul in care se striga “arunca parasuta”, cu totii vor ridica in aer patura si ii vor da drumul sa cada. Se vor striga numele a doi dintre copii. Acestia trebuie sa ramana si sa fie acoperiti de parasuta. Cei care sunt prinsi sub ea si care nu si-au auzit numele, vor ramane “victime” ale parasutei.
Indiferent care sunt jocurile pe care le-ati ales, amintiti-va ca fiecare copil trebuie sa participe si sa simta ca este important pentru ceilalti si pentru intreaga atmosfera.
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/strocchi/238573299/
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.
-
Creativitate și bucurie: 10 idei de activitati de toamna pentru copii
Aducand schimbari spectaculoase in natura, dar și temperaturi care ne indeamna la relaxare și reflectie, toamna este anotimpul perfect pentru a ne exersa creativitatea, oricare ar fi varsta noastra
-
In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.
Adauga tu primul comentariu: