Cum il invatam pe copil denumirile jucariilor in limba engleza?
Sa inceapa joaca!Acesta ar trebui sa fie indemnul si atunci cand ne propunem sa ii invatam pe copii numele jucariilor in limba engleza. Asadar…. Let’s play!!!
Vocabular: doll, car, train, balloon, plane, kite, scooter, ball, puzzle, teddy bear, blocks, cards, chess
Structuri folosite: Let’s play! Let’s play with the… What’s your favourite toy? What colour is the toy? Can I have a ball/doll etc? You’ve got a….. You’re playing with the… Clean up time!
1. ABC toys: puteti incepe initierea in lumea jucariilor cu un filmulet haios numit ABC Toys care cu siguranta ii va deschide apetitul invatacelului:
dupa care, poti continua cu urmatoarele :
Dupa ce le vizionati, puteti sa discutati despre jucaria preferata, intrebandu-l: What’s your favourite toy? il incurajezi sa raspunda cu: My favourite toy is the doll/car/robot (dupa preferinte). Cu siguranta ii castigi atentia daca il provoci sa iti adreseze aceeasi intrebare: What’s your favourite toy?, iar raspunsul tau sa fie sincer spunandu-i care este jucaria favorita sau care era atunci cand erai copil la mama acasa… Daca treceti pe la fiecare membru al familiei, tranformandu-va in reporter (cu un banal pix transformat in microfon), aveti ce face o dupa-amiaza intreaga. Ca sa fie si mai distractiv, puteti desena pe o foaie de hartie un tabel cu numele persoanelor “intervievate” (mum, dad, grandma, grandpa, brother, sister) si cand treceti pe la cei din familie scrieti sub numele fiecaruia jucaria preferata. Interviul poate continua si puteti adresa mai multe intrebari, de genul: What colour is favourite toy? Is it big or small? Pentru cei mai mici, se poate doar desena si apoi colora, cei mai maricei pot scrie jucaria/culoarea/marimea direct in engleza.
Barney, dinozaurul roz si simpatic se poate alatura jocului vostru, cantandu-ne despre cea mai grozava jucarie din lume (dupa parerea lui…..voi puteti sa-l contraziceti ) Poti asculta cantecul accesand Youtube.com
2. Mime: cu referire la jucariile din filmuletele de mai sus, dupa ce le parcurgeti o data (copilul repeta in timp ce urmareste filmuletele, oprind dupa fiecare imagine ca sa aiba ragaz sa rosteasca), puteti face mima. Ca sa prinda curaj si incredere in sine, iti sugerez sa il lasi mai intai pe copil sa mimeze ca se joaca cu o anume jucarie si tu trebuie sa ghicesti : You’ve got a teddy bear -tu ai un ursulet(pentru cei mai mici)/ You’re playing with a teddy bear -tu te joci cu un ursulet (pentru cei mai mari); dupa care, dupa ce s-a mai obisnuit cu vocabularul, faceti schimb de roluri.
3. At the toyshop: toti copiii indragesc jocurile de rol, iar cel in care mergem la un magazin de jucarii si cumparam dupa pofta inimii, fara restrictii financiare, este, fara indoiala, cel mai iubit; ca sa devina astfel, aveti nevoie de putina pregatire a magazinului: fie va folositi de masuta de cafea , fie de canapea sau un fotoliu mai generos sau pur si simplu o esarfa mai mare si frumos colorata pusa direct pe covor. In acest spatiu delimitat aranjati jucariile (luate din cutia cu jucarii, bineinteles). Ca sa fie si mai credibil le puteti pune si preturi (in special pentru cei mai mari care pot face si calcule simple) scrise frumos pe bucatele de hartie si puteti folosi bani facuti tot din hartie sau se pot printa direct de pe internet (depinde ce moneda nationala veti folosi). Dupa care, nu mai aveti nevoie decat de vanzator- shop assistant- (este mai bine sa fii tu mai intai in acest rol pentru a-i facilita invatarea structurilor noi) si de client-customer-(sau clienti, daca ceilalti membri ai familiei se pot alatura). Dialogul ar putea decurge in felul urmator:
S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want a ball.
S: Yes, of course. Here you are.
C: How much is it?
S: It’s 3 lei/pounds/dollars etc
C: Thank you very much!
S: You’re welcome! Have a nice day!
C: Have a nice day!
S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want a ball and plane.
S: Yes, of course. What colour would you like?
C: I want a green ball and a blue plane.
S: Sorry, I’ve got a red ball and a blue plane. Here you are.
C: How much do they cost?
S: They’re 10 lei/pounds/ dollars
C: Here you are. Thank you.
S: You’re welcome. Have a nice day!
C: Have a nice day!
4. Clean up time: dupa atata joaca a venit si momentul cel mai putin placut de copii, dar atat de dorit de noi, adultii, stransul jucariilor; de ce sa nu o faceti tot in joaca si ascultand un cantecel dragut( pentru a fi mai palpitant, puteti propune un time limit , si anume, sa reuseasca sa stranga jucariile pana se termina cantecul ) :
pentru cei mai “timizi”:
pentru cei deprinsi cu aceasta activitate:
Mai aveti putere sa va jucati? Profitati de zilele frumoase de primavara si petreceti cat mai mult timp afara! Oare cum se spune la” leagan” in engleza?
Shakespeare School
Fondat in anul 2002, centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School a avut o evolutie remarcabila, reusind sa se diferentieze de celelalte centre deja existente pe piata prin profesionalismul serviciilor oferite si printr-o altfel de abordare a predarii limbii engleze.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
De ce e importanta invatarea in vacanta de vara
Cinci motive pentru care este benefic sa introduci invatarea in programul de vacanta al copilului.
Adauga tu primul comentariu: