characters characters

Siguranta copilului la locul de joaca

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 ianuarie 2011    |   4365 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

siguranta copilului la locul de joacaSpatiul de joaca al copilului poate sa insemne atat locurile de joaca special amenajate pentru copii afara, cat si locul de joaca din casa, in camera copilului. La varsta prescolara, principala activitate a copilului este joaca, asa ca este bine sa te asiguri ca cel mic nu este in pericol in timpul pe care si-l petrece jucandu-se.

 

 

 

 

 

 

 

*Fotografia apartine utilizatorului maribella.

Siguranta copilului la locul de joaca din casa

Incearca sa imparti camera copilului in mai multe zone distincte:
- zona cu haine
- patul
- zona de recreere unde sa isi aseze jucariile
- zona educativa, in care sa existe fie o mica biblioteca, fie un birou cu cateva jocuri educative (tablite cu numere, litere, hartii pentru colorat, desenat, unde sa poata desfasura activitati de modelare, decupare etc.).

Este recomandat ca obiectele care vor face parte din spatiul de joaca al copilului sa fie realizate din materiale care nu il raneasca pe cel mic. De exemplu, asigura-te ca ai pus pe podea un covor moale sau o saltea de gimnastica, pentru a atenua inevitabilele cazaturi ale celui mic.

Asigura-te ca toate jucariile sunt asezate la locul lor dupa ce copilul a incheiat joaca. O jucarie ascunsa sub covor, de exemplu, poate cauza un accident neplacut.

Invata-l pe copil sa evite joaca in pat - saritul in pat sau intrarea in pielea unor personaje care au capacitatea de a zbura pot duce la cazaturi serioase.


Siguranta in spatiul de joaca de afara

Pentru a alege locul de joaca potrivit pentru copilul tau, este recomandabil sa verifici calitatea echipamentelor folosite. De exemplu, obiectele de lemn nu trebuie sa fie crapate sau putrezite, iar cele din metal nu trebuie sa fie ruginite. De asemenea, este bine sa verifici cat de stabile sunt, daca exista portiuni ascutite ale obiectelor care il pot pot rani pe copil sau obiecte aruncate pe jos care pot fi periculoase pentru copil (bucati de sticla, de metal ascutit etc)

Invata-l pe copilul tau cateva reguli privind folosirea echipamentelor de joaca:
  • sa nu ii imbranceasca pe alti copii atunci cand se joaca,
  • inainte de a sari este bine sa se asigure ca nu sunt copii in preajma pe care i-ar putea lovi
  • sa stea asezat atunci cand se da in leagan, nu in picioare sau in genunchi si sa se prinda cu mainile de barele leaganului
  • sa pastreze distanta fata de copiii care se dau in leagan pentru a nu fi lovit din greseala

Cand mergeti pentru prima data la un loc de joaca, analizati cum anume functioneaza fiecare element si priviti-i pe ceilalti copii. Fii aproape de el atunci cand incearca pentru prima data ceva si incurajeaza-l sa mearga mai departe chiar daca nu a reusit din prima incercare. E nevoie de o noua incercare, astfel incat copilul sa nu ramana cu amintirea esecului si sa evite  spatiul respectiv. Invata-l si cum sa interactioneze cu strainii.

Tu ce alte reguli recomanzi pentru  siguranta copilului tau? Impartaseste-ne parerile tale!




Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe