Greseli care duc la divort
Cele mai comune greseli care grabesc divortul
1. Lipsa empatiei. A fi empatic inseamnaa recunoaste si a impartasi emotiile pe care le traieste o alta persoana. Se spune ca femeile au aceasta abilitate mai bine dezvoltata decat barbatii si tot ele vor fi cele care vor simti mai des lipsa empatiei. In loc ca barbatii doar sa asculte ceea ce au de spus sotiile lor, ei cauta mereu sa gaseasca o solutie, desi nu asta este ceea ce isi doresc mereu reprezentantele sexului feminin.
Recomandare: Atunci cand partenerul iti spune la un moment dat ca se simte ignorat de tine, incearca sa intelegi ceea ce simte si evita sa devii defensiv si sa enumeri toate momentele in care ai fost mereu alaturi de el/ea. De asemenea, evita sa treci de partea “inamicului” atunci cand partenera sau partenerul iti vorbesc despre un conflict sau neintelegere cu alta persoana, chiar daca simti ca dreptatea nu se afla de partea sotului sau sotiei.
2. Apar cheltuieli “ascunse” sau nediscutate in prealabil cu partenerul. A cumpara pe ascuns, a evita sa spui pe ce anume s-au dus banii sau pur si simplu a face cumparaturi “serioase” fara a cere sfatul partenerului duce de cele mai multe ori la certuri serioase.
Recomandare: Discuta orice aspect ce tine de cheltuielile familiei cu totii, fara a lasa pe nimeni pe dinafara: ce va fi cumparat, cu ce sume de bani, cand va fi cumparat, de unde si de ce este necesar sa fie cumparat.
3. A-ti ascunde sentimentele. In cazul barbatilor sa spui ceea ce simti, a arata ca suferi, ca ti-e dor sau pur si simplu ai nevoie de afectiune este considerat drept un semn de slabiciune, fiind descurajati din copilarie sa isi exprime emotiile. Cu toate ca traiesc aceste stari interioare, de multe ori prefera sa la ascunda pentru a nu fi perceputi de partenere drept slabi.
Recomandare: A nu-ti impartasi emotiile cu partenerul poate fi un punct de cotitura pentru relatia voastra. Ambii parteneri vor ajunge sa simta ca duc lipsa de o reala conexiune ceea ce va duce la racirea sentimentelor si indepartare reciproca. Din cand in cand, e important sa verbalizezi ceea ce spui si sa nu te astepti sa reiasa acest lucru din faptele tale.
4. Nevoia de a avea dreptate tot timpul. Orgoliul, dominarea, dorinta de a arata ca ai mai multa dreptate decat celalalt va duce in scurt timp la nervi, suparare, certuri si frustrari.
Recomandare: Aminteste-ti ca relatia dintre voi este una de reciprocitate, de sprijin, o relatie in care fiecaruia ii pasa de celalalt.
5. Lipsa respectului. Uneori suntem mai respectuosi cu vecinii nostri decat cu partenerul de viata. Specialistii vorbesc de lipsa respectului nu doar in cazul jignirilor sau violentei verbale, ci si in cazurile in care uitam sa multumim cand ne ajuta, uitam sa spunem o vorba buna prin care sa apreciem efortul pe care l-a depus pentru a ne face noua un bine.
Recomandare: Nu uita sa multumesti partenerului tau pentru sprijin, sa ii ceri politicos ajutorul, sa il contrazici pe un ton calm si atacand argumentele, nu persoana, sa fii indulgent atunci cand greseste si sa ii accepti parerile si sugestiile.
Deseori, asemenea greseli se strecoara fara sa iti dai seama in relatia voastra, ducand la consecinte mai grave decat ti-ai imagina. Asadar, pentru binele relatiei voastre, este bine sa iti acorzi timp pentru a te gandi la felul in care comunicati, la lucrurile pe care ar fi bine sa le schimbati si la modul in care puteti incuraja apropierea dintre voi. Tu ce alte greseli ai adauga pe lista?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Interviu cu Ana Nicolescu: despre independenta financiara a mamelor divortate
Ana Nicolescu este jurnalist, anptreprenor, trainer, Business Coach si Change Strategist. A lucrat in presa, iar când a devenit mama a inceput sa scrie pe blogul Mamica Urbana.
-
Cum se dezvolta copiii crescuti de mame singure
Din ce in ce mai multe mame isi cresc copiii singure, fie ca urmare a unei alegeri personale, fie care urmare a separarii sau a pierderii partenerului. Ce spun cercetarile despre dezvoltarea copiilor crescuti de mame singure? In general, acestia evolueaza la fel de bine precum copiii crescuti de ambii parinti.
-
Cand copilul refuza sa te vada dupa divort
Alienarea parentala este rezultatul divortului sau despartirii parintilor, cand unul dintre parinti, in mod voluntar sau chiar involuntar, il convinge pe copil sa il respinga pe celalalt parinte sau sa se distanteze de acesta.
Adauga tu primul comentariu: