Spam-ul sau poluarea online
Stergi in fiecare zi zeci de mesaje nedorite care ajung in casuta ta de e-mail. Daca nu ti-ar lua atata timp, nu te-ar deranja foarte mult aceasta problema, intrucat nu afecteaza functionalitatea computerului tau.
Insa, conform aprecierilor BitDefender, aproape 90% din volumul general de corespondenta se incadreaza la categoria spam, iar pierderile economice suferite devin imposibil de cuantificat.
De aceea, este bine sa stii cum sa te aperi de acest pericol. Si copilul tau foloseste internetul. Te-ai gandit pana acum sa il inveti si pe copilul tau cum sa se apere de spam? Intrucat utilizeaza internetul, este bine sa stie cum sa se apere impotriva pericolelor care pot aparea.
Termenul este folosit pentru a denumi acele mesaje pe care cel care le-a primit nu le-a solicitat. In general, sunt mesaje publicitare pentru produse si servicii obscure. Astfel se explica si scopul lor: de a face cunoscute respectivele produse si servicii, fara a investi bani in publicitate.
Asadar, explica-i copilului tau ca acele mail-uri cu subiecte in limba engleza sau care cuprind mesaje publicitare sunt spam-uri si trebuie marcate si mutate intr-un fisier separat. De asemenea, spune-i sa evite mesajele trimise de pe adrese pe care nu le cunoaste.
Spune-i copilului tau ca adresele de email ajung in listele de expediere ale spammerilor. Exista mai multi virusi de mail, care odata ajunsi pe un calculator, cauta lista de adrese de mail si le trimit mai departe. De aceea, aminteste-i copilului tau sa aiba grija ce site-uri acceseaza si ce mail-uri deschide.
De asemenea, multe adrese de e-mail ajung pe lista spammer-ilor in urma inregistrarii pe diverse site-uri care solicita o adresa de mail. Sfatuieste-l pe copilul tau sa foloseasca o adresa de mail doar pentru asemenea inregistrari si o alta adresa de mail pentru corespondenta.
- Vestea cea mai proasta este ca nu se poate scapa de spam. Mai devreme sau mai tarziu, orice adresa folosita frecvent va ajunge pe mainile spammerilor.
- Se poate insa reduce numarul de spamuri pe care le vezi, folosind programe antispam sau adrese e-mail de unica folosinta.
Ce solutii ofera companiile de securitate IT?
Ca parinte, este bine sa te informezi in legatura cu cele mai bune programe care te pot apara de spam si alte pericole specifice mediului online. Daca ai instalat un program antivirus sau antispam, asigura-te ca si copilul tau stie sa il foloseasca: arata-i cum se actualizeaza etc.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Postarile vulnerabile ale adolescentilor in social media
Pentru o parte din adolescenti, retelele sociale indeplinesc rolul de jurnal personal, devenind locul in care acestia isi exprima emotiile si experientele personale, asumandu-si un nivel ridicat de vulnerabilitate si expunere.
-
Trei feluri in care putem incuraja o relatie sanatoasa a copiilor cu social media
Retelele de socializare online sau social media fac parte din viata de zi cu zi a adultilor, dar si a copiilor si adolescentilor. Cum le pot influenta acestea dezvoltarea emotionala si cum ii putem ajuta sa nu fie afectati de timpul petrecut online?
-
Cum poate fi afectata sanatatea emotionala a adolescentilor de retelele de socializare online
Daca esti parinte de adolescent sau preadolescent, stii deja o multime de lucruri despre retelele de socializare online, dar si despre nevoia copiilor care petrec timp pe acestea de a primi apreciere si admiratie din partea celorlalti utilizatori.
Comentează: