characters characters

Exercitii de bucurie in perioada Sarbatorilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 decembrie 2022    |   450 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

exercitii de bucurie
Sarbatorile de iarna pot fi o perioada potrivita pentru reflectie, schimbari si decizii pentru viitor. Deseori, schimbarile incep de la interior: cum gandim si cum ne simtim conteaza pentru actiunile si deciziile pe care le luam. De aceea, iti propunem cateva exercitii de bucurie pentru perioada Sarbatorilor, pe care le poti realiza alaturi de copilul tau.

Citeste si:


Exercitiu de gandire pozitiva: Trei lucruri bune


Cum aduci mai multa bucurie in familie


Fa o lista cu lucrurile care iti aduceau bucurie de Sarbatori cand erai copil.
Vorbeste despre acestea cu propriii tai copii sau cu partenerul de viata. Daca vrei sa duci activitatea si mai departe, poti picta, desena sau scrie o poveste despre acestea. Cand ne amintim de lucrurile care ne-au adus bucurie in trecut, suntem mai dispusi sa readucem bucuria in prezent.

Gandeste-te in fiecare dimineata la un lucru bun care speri sa se intample in ziua respectiva. Deseori ne incepem ziua cu griji si temeri. Incearca sa te gandesti la un lucru pozitiv care ar putea sa se intample azi – oricat de minor sau aparent nesemnificativ. Poate va ninge (daca iti place ninsoarea), poate vei primi o veste buna, poate vei petrece o ora vesela cu copilul tau sau poate vei citi un articol interesant.

Ofera-ti un compliment in fiecare zi. Observam cu usurinta greselile sau imperfectiunile personale, insa mult mai greu vedem lucrurile pe care le facem bine sau calitatile de care dam dovada. In timp, cu cat ne concentram mai mult asupra aspectelor negative personale, cu atat avem mai putina incredere in noi insine. De aceea, exercitiul acesta poate contribui in mod semnificativ la starea ta de bine. Este important sa gasesi un compliment legat de o calitate pe care o apreciezi cu adevarat. Daca iti este greu sa faci acest lucru, imagineaza-ti ca iti observi propriul comportament sau propria infatisare din exterior, ca si cum ai fi o alta persoana. Ce calitati ai vedea la aceasta?

Acorda-ti 10 minute de liniste in fiecare zi. 10 minute in care nu faci nimic – nu te uiti pe telefon, nu vorbesti cu nimeni, nu rezolvi nicio problema. Pur si simplu, stai relaxat/a, in liniste. La inceput, poate fi un exercitiu dificil sau chiar ciudat, dar in timp poate deveni o adevarata modalitate de relaxare.

Scrie pe hartie dorintele pentru Anul Nou. La inceputul fiecarui an, tindem sa facem planuri ambitioase, care sunt abandonate rapid pentru ca presupun mai mult efort sau necesita mai mult timp decat credeam. Pentru a evita aceasta situatie, gandeste-te si la pasii simpli, posibili in fiecare zi, care te pot ajuta sa iti indeplinesti aceste dorinte.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum putem preveni intensificarea conflictelor
    Cum putem preveni intensificarea conflictelor
    11 decembrie 2024   

    Conflictele si neintelegerile sunt parte din viata de zi cu zi intre-un cuplu, insa indiferent care ar fi motivele ce stau la baza, important este sa reusim sa gasim solutii impreuna.

  • Ce inseamna inflorirea psihologica si cum o putem incuraja
    Ce inseamna inflorirea psihologica si cum o putem incuraja
    02 decembrie 2024   

    Conceptul de ”inflorire psihologica” este unul multidimensional, propus de psihologia pozitiva in care se pune accent pe dobandirea fericirii si a starii de bine, a satisfactiei cu viata, a avea sanatate fizica si mentala, un sens si o semnificatie in viata, caracter si virtuti si relatii sociale aarmonioase.

  • Semne care indica faptul ca esti un parinte inteligent emotional
    Semne care indica faptul ca esti un parinte inteligent emotional
    26 noiembrie 2024   

    Cine sunt parintii ideali? Exista o multime de carti si articole despre cum sa devii un parinte mai bun, iar toate resursele pe care le gasesti au in comun inteligenta emotionala. A creste copii inteligenti emotional incepe cu a fi un parinte inteligent emotional.

Mai multe