Consultatia medicala in sistemul de stat
Imaginati-va ca cineva apropiat, in care aveti incredere va duce intr-un spital, un loc in care n-ati mai fost vreodata si acolo auziti mult despre operatii, despre un medic care opereaza si pe care trebuie sa-l asteptati mult pentru a va consulta, iar inaltimea voastra depaseste cu putin un metru, adica sunteti un copil. Ce fel de ganduri va vin in minte oare in perioada asta de asteptat pe coridor? Oare ce ganditi cand vedeti in jur persoane cu picioare in ghips? Cum va imaginati consultatia?
Ei bine, m-am intrebat si eu toate astea pentru ca azi am fost cu Darius la o consultatie in sistemul de stat, prima de altfel.
Pana acum singurele sale interactiuni cu cadre medicale au fost cu medicul de familie, cu care se intelege foarte bine, cu un medic homeopat si cu o doamna doctor cardiolog care se vedea ca are experienta in a lucra cu copiii si totul a fost bine. Aceste consultatii au fost in cadrul unor policlinici private, ceea ce posibil sa fi facut diferenta.
Darius nu si-a imaginat ca va fi ceva prea placut, ba chiar a crezut ca va fi si el operat, desi noi ne-am dus pentru o simpla consultatie, nu pentru ceva considerat grav. In mintea lui cred ca s-au derulat niste scenarii care l-au facut sa reactioneze asa cum nu ma prea asteptam, ca sa fiu sincera, tocmai pentru ca pana acum la toate vizitele la medic lucrurile au decurs normal. Gandul operatiei l-a speriat atat de tare incat n-a putut coopera deloc cu mine sau cu medicul.
Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete.
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum adopti un stil de viata sanatos in familie
In familie, copiii au ocazia sa isi formeze pentru prima data atitudini si convingeri despre alimentatie, miscare fizica, grija de sine, somn si alte alegeri care defines stilul de viata.
-
7 obiceiuri care contribuie la sanatatea psihica a copiilor
Bazele echilibrului emotional si ale sanatatii psihice se construiesc in copilarie, atat in cadrul relatiilor dintre parinte si copil, cat cu ajutorul obiceiurilor care se formeaza in aceasta perioada.
-
Exercitii pentru motricitatea grosiera a copiilor 1
Joaca fizica este modalitatea principala prin care prescolarii isi dezvolta motricitatea grosiera. Ce inseamna aceasta, de ce este importanta pentru dezvoltarea copiilor si cum o putem incuraja?
Adauga tu primul comentariu: