characters characters

Ce-i ingrijoreaza pe copii?

Propus de: ClickPentruFemei.ro   |   26 august 2014    |   514 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/andy_bernay-roman/380095041


Nu doar adultii sunt macinati de griji, ci si copiii. Chiar daca de multe ori grijile lor nu sunt asemanatoare cu ale tale, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa le dai importanta!


Mutatul intr-o alta casa

Faptul ca trebuie sa paraseasca locul in care au crescut si sa-si lase in urma prietenii poate fi un serios motiv de ingrijorare pentru copii. Poate ca faptul ca te vei muta intr-o casa mai mare este un motiv de bucurie pentru tine, dar cel mic nu va fi la fel de incantat. Incearca sa-i arati aspectele pozitiive ale mutarii precum faptul ca va avea camera lui sau ca este mai aproape de parc si se va putea juca mai mult afara.


Stirile din ziar

Ai grija sa nu-i lasi pe copii sa citeasca ziarul sau sa se uite la televizor la stiri deoarece informatiile mai putin placute prezentate le-ar putea starni sentimente teama sau de nesiguranta. Explica-le ca accidentele sunt rare si ca probabilitatea ca si lor sa li se intample ceva este foarte mica.


Citeste continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Tatii indisponibili emotional
    Tatii indisponibili emotional
    01 aprilie 2024   

    Din pacate, din motive obiective sau nu, uneori tatii sunt indisponibili atat fizic, cat si emotional. Tatii indisponibili emotional sunt cei care evita conversatiile profunde cu copiii si nu creeaza un spatiu in care cei mici sa se simta in siguranta pentru a discuta despre ce simt.

  • Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    Cum contribuie parintii la anxietatea copiilor
    12 decembrie 2023   

    In calitate de parinte joci un rol foarte important in conturarea sanatatii emotionale a copilului tau, de aceea e important sa acorzi o mai mare atentie, mesajelor pe care le transmiti la nivel constient, dar mai ales inconstient.

  • Interviu Andreea Feraru, psiholog
    Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
    28 noiembrie 2023   

    Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.

Mai multe