Cand copilul are febra
Cand tin in mana termometrul care imi arata 39,6° C, simt cum intreg corpul imi intra in alerta si vad cum mintea panicata preia conducerea. Gandurile si intrebarile incep sa se invarta ametitor:
- Oare de la ce a facut febra atat de mare?
- Oare de unde a luat virusul? (as if it matters…)
- De ce nu am mers in timpul zilei la medic?
- Cum o sa-i dau medicamentul (antitermic) pe care stiu ca-l refuza atunci cand are febra mare?
- Cum o sa ma descurc in noaptea asta?
- Ar fi cazul sa merg la urgenta? Sa mai stau putin sa vad daca ii scade? Cat de repede trebuie sa ii scada?
- Daca va lua si cel mic?
- Daca ajungem in spital?
- Ce mai pot face sa nu ia si Andrei virusul/bacteria, ce-o fi cauzand toate starile astea?
Sunt intr-o stare de agitatie, miscarea rotitelor e la cote maxime, dar din pacate asta nu inseamna ca gasesc solutii sau ca sunt capabila sa ma adun. Fac lucruri din inertie pentru o perioada de timp… Am si momente cand nu simt ca a scapat situatia de sub control, dar acelea sunt mai rare. Un astfel de moment a fost cand am sunat noaptea la Peditel (1791) si m-am linistit complet. Persoana de la capatul celalalt al firului mi-a raspuns intrebarilor, mi-a explicat tot ce aveam nevoie sa stiu pe moment, a fost empatica, totul de nota 10!
Citeste continuarea articolului pe ParentingcuBlandete.
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum adopti un stil de viata sanatos in familie
In familie, copiii au ocazia sa isi formeze pentru prima data atitudini si convingeri despre alimentatie, miscare fizica, grija de sine, somn si alte alegeri care defines stilul de viata.
-
7 obiceiuri care contribuie la sanatatea psihica a copiilor
Bazele echilibrului emotional si ale sanatatii psihice se construiesc in copilarie, atat in cadrul relatiilor dintre parinte si copil, cat cu ajutorul obiceiurilor care se formeaza in aceasta perioada.
-
Exercitii pentru motricitatea grosiera a copiilor 1
Joaca fizica este modalitatea principala prin care prescolarii isi dezvolta motricitatea grosiera. Ce inseamna aceasta, de ce este importanta pentru dezvoltarea copiilor si cum o putem incuraja?
Adauga tu primul comentariu: