characters characters

Autocompasiunea: de la teorie la practica

Propus de: Parenting cu Blandete   |   10 mai 2018    |   1824 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

autocompasiunea
Va povesteam in urma cu vreo luna despre auto-compasiune, acel concept interesant care ne intoarce spre noi insine. Sincera sa fiu, la o analiza mai atenta asupra opiniei mele vizavi de ceea ce inseamna compasiunea fata de sine, mi-am dat seama ca am sentimente controversate fata de aceasta notiune, de fapt, fata de semnificatia ei. Desi stiu ca nu inseamna sa-ti plangi de mila, inevitabil mintea ma duce acolo si mi se pare ca nu prea e in regula sa-ti accepti cu usurinta greselile. Pai cum, daca faci asta, cum sa te mai indrepti? Ca sa revii pe calea cea buna, trebuie sa fii critic cu tine, sa-ti spui ca ai gresit, sa te gandesti foarte bine la ce ai facut, adica sa rasucesti cutitul in rana, simtindu-te in acel hal aflat sub nivelul marii.

Recunosc acum, din fericire, ca acest proces se intampla in mintea mea undeva in fundal, aproape ca nu e pe radar, atat e de subtil, dar pentru ca analizez cat de cat ceea ce mi se intampla si pentru ca acum stiu mai multe despre cum functioneaza mintea noastra, inteleg ca e vorba de un sabotor vechi, unul care imi spune ca greselile trebuie pedepsite, ca e nevoie sa fii criticat ca sa te indrept, ca nu e in regula sa arati intelegere si bunatate fata de cel care greseste pentru ca asta il face sa le repete sau altfel spus, si-o ia in cap si mai tare.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    Cum poti deveni un parinte mai bun? Acorda atentie copilului tau interior
    01 iulie 2024   

    In literatura de specialitate a aparut conceptul de ”reparenting” care se refera la procesul prin care o persoana isi reconstruieste relatia cu sine intr-o maniera sanatoasa si empatica cu scopul de a-si imbunatati starea de bine, dar si relatiile cu cei din jur.

  • Munca invizibila a mamelor
    Munca invizibila a mamelor
    26 iunie 2024   

    Conceptul de munca invizibila se refera la eforturile pe care parintii - in majoritatea cazurilor, mamele - le fac pentru a sustine echilibrul emotional al copiilor, relatiile armonioase in familie si pentru a organiza si planifica activitatile si responsabilitatile familiei.

  • Aprecierea pozitiva
    Aprecierea pozitiva - ce inseamna si de ce este importanta in familie
    05 iunie 2024   

    Aprecierea pozitiva a celuilalt presupune recunoasterea si exprimarea recunostintei si a valorii celuilalt intr-un mod sincer si autentic.

Mai multe