7 recomandari pentru a creste IQ-ul copilului
Parintii isi doresc copii cat mai inteligenti, cu rezultate cat mai bune la scoala si cu performante deosebite la activitatile extra-curriculare. Stiai insa ca inteligenta poate fi crescuta cu ajutorul regimului alimentar?
Inteligenta acestora este, insa, influentata intr-o buna masura de catre parinti si in special de mama, in perioada sarcinii, iar mai apoi de cativa factori simpli din programul zilnic, ca de exemplu activitatile realizate, odihna si alimentatia.
Iata 7 recomandari pentru a creste IQ-ul copilului:
1. Mamele ar trebui sa consume alimente care contin acizi grasi polinesaturati (Omega-3) pe perioada sarcinii:
Cercetatorii au dovedit ca daca mama consuma acest tip de alimente pe perioada sarcinii, copiii vor avea un IQ mai mare cu aproximaticv 3,5 puncte deoarece acesti acizi nu sunt sintetizati in mod natural de organism si ajuta la dezvoltarea celulelor nervoase. De asemenea, odata cu cresterea copilului se recomanda introducerea in meniul acestuia a preparatelor din peste (de exemplu somon), a nucilor sau migdalelor in forma cruda, deoarece au un continut bogat in Omega 3.
2. Copiii trebuie sa respecte orarul de somn corespunzator varstei lor:
Somnul are un rol foarte important in dezvoltarea celulelor nervoase si a copilului in general. Lipsa de somn poate afecta anumite parti ale creierului, in special lobii frontali, care controleaza abilitatea de a lua decizii, de a forma amintiri etc. De asemenea, specialistii sunt de parere ca, daca un copil de clasa a sasea nu doarme o ora, la momentul potrivit, creierul lui va functiona precum al unuia de clasa a patra.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum sa cresti un copil inteligent
Ce poti sa faci pentru a creste potentialul copilului tau.
-
Strategii de invatare usor de pus in practica
„Daca nu poti explica ceva unui copil de 6 ani, inseamna ca nu ai inteles suficient de bine.” Albert Einstein
-
Memoria de lucru – cum il poti ajuta pe copil sa invete mai eficient
Copiii cu o memorie de lucru slaba intampina dificultati in a prelua noile informatii in timp ce le folosesc pe cele pe care deja le au.
Adauga tu primul comentariu: