Nou-nascut, bebelus, toddler? Care este diferenta?
Limba romana este plina de termeni referitori la copiii pana in 4 ani.
Unde mai pui ca intre acesti termeni s-a mai strecurat unul, de origine internationala: toddler. Dar sa ii luam, rand pe rand, pentru ca, inca, exista confuzii. Termenii sunt in corespondenta cu nivelul de dezvoltare.
Nou nascut - se refera de obicei la intervalul dintre momentul nasterii pana la 2 luni. Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste nou-nascutul ca acel copil care are sub 28 de zile.
Bebelus - pot fi considerati copilasii intre nastere si 1 ani de zile. Pana la un an, copilasii vor ajunge sa-si tripleze greutatea de la nastere.
Toddleri pot fi considerati copilasii intre 1 an si 4 ani. Nu exista o definitie oficiala a limitei maxime in care un copil poate fi considerat toddler, totusi se considera ca final al acestei perioade tranzitia catre prescolar. Enciclopedia Britanica defineste toddlerul ca fiind copilul intre 1 an-3 ani, intocmai ca si Centrul de Preventie si Control al bolilor, care considera perioada intre 3-5 ani ca o perioada a prescolarilor. In jurul varstei de 3 ani, in medie, toddlerul ajunge la 53% din inaltimea la care va ajunge ca adult.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Primele zile acasa cu bebelusul
Abia cand am ajuns acasa am realizat faptul ca viata noastra s-a schimbat radical si ca un ghemotoc de om depinde cu totul de noi.
-
De la ce varsta au nevoie bebelusii de apa si ce este bine sa stii despre acest subiect
Organizatia Mondiala a Sanatatii alaturi de Asociatia Americana de Pediatrie contraindica administrarea de apa in primele 6 luni de viata. Pana la aceasta varsta, hidratarea este asigurata de laptele matern sau de formulele de lapte de praf.
-
Cinci motive pentru a ramane calm cand bebelusul plange
Plansul bebelusului poate fi una dintre sursele de stres majore pentru parinti, pentru ca trezeste in acestia nevoia de a-l proteja pe copil cu orice pret, de orice suferinta. Cand vine vorba de plansul bebelusului, cel mai important aspect este calmul parintelui.
Adauga tu primul comentariu: