VIDEO- Jocurile online ii fac pe copii mai agresivi?
Preocuparea majora a multor parinti atunci cand vine vorba de jocurile pe calculator pentru copii se leaga de faptul ca multe dintre ele au un continut violent. De aici pana la atitudinea “Calculatorul nu este bun pentru educatia copilului” si interzicerea accesului la computer mai este doar un pas.
Pe de alta parte, exista optiunea jocurilor educative, care il ajuta pe copil sa invete diverse notiuni noi, intr-o maniera adaptata varstei lui si intr-un mod distractiv.
Cristina Calarasanu, psiholog, ne spune daca exista sau nu o legatura intre jocurile online si agresivitatea copiilor si vorbeste despre modul in care putem folosi calculatorul in scopuri educative:
Cristina Calarasanu este absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si s-a format in psihodrama clasica si in terapie psihanalitica familiala in cadrul Apsylien (Association de la Psychanalyse des Liens), Lyon, Franta. Lucreaza cu grupuri de copii din gradinite, cu grupuri terapeutice pentru scolari si adolescenti, dar si cu familii. Este colaboratoare a multor site-uri de specialitate si autoare a numeroase articole pentru parinti. Ii puteti scrie pe adresa cpap.copiisiparinti@gmail.com
Consideri ca jocurile pe calculator ii fac pe copii mai agresivi?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Predarea online. Ghid de bune practici si recomandari pentru cadrele didactice 1
Mediul online de invatare vine cu provocari si resurse specifice, care presupun ca atat profesorii, cat si elevii sa se adapteze si sa isi schimbe modul de lucru.
-
Cum vor arata joburile in viitor. Cum ne pregatim copiii
Ne preocupam zilnic de educatia copiilor nostri. Le suntem alaturi, colaboram cu scoala si avem o comunicare buna cu invatatoarea, ii sprijinim la teme, le cautam activitati extra-scolare care sa le completeze in mod armonios dezvoltarea cognitiva si emotionala.
-
6 MOTIVE sa alegeti caietul INTUITEXT de INFORMATICĂ ȘI TIC clasa a VI-a
In era digitala, Informatica a devenit cea mai interesanta disciplina. Elevii vor sa stie cum se face un joc, cum se construieste un site sau cum navigam in siguranta in spatiul online, insa de multe ori nu reusesc sa inteleaga toate notiunile teoretice.
Comentează:
Sunt de acord cu tine!
Sa faca un sondaj printre specialisti sa vada parerea celorlalti!
Nu m-au impresionat formarile ei.
Oricine le poate obtine cu bani.
Părinti fiti atenti, nu le permiteti accesul nejustificat la micul ecran copiilor vostri.
Si invatati sa faceti diferenta intre informatiile postate.
informatiile sunt multe, dar care sunt cele bune?
Nu va lasati impresionati de ”formarile” multilaterale ale acestei doamne ”mare specialist” si ”cunoscator”!
Sunt psihiatru si psiholog. D-na a plătit ca sa dezinformeze părintii?
Slabă pregătire are!
Lucrez zi de zi cu copii dependenti de calculator.
D-na ar trebui să vinzi în altă parte ”gogonele” ca să nu produci ”linistirea” părintilor.
As vrea sa stiu ce competente are.
Iar cei care gestionează acest sait, RUSINE. Nu sunteti informati. Aceasta d-na e o impostoare si se joaca cu voi!