Joaca dinamica
Feciorul meu cel mare e genul destul de energic. Nu stiu daca e mai energic decat altii sau nu, pentru ca are intr-adevar momente cand se uita o jumatate de ora prin cartile din biblioteca lui fara sa zica un cuvant. De ma si intreb daca e bine. E ciudat sa fie prea multa liniste, dupa ce inainte numai glasul lui zglobiu s-a auzit. Dar bine ca joaca de miscare este alternata cu momente mai linistite, care imi plac si mie.
Da, recunosc, eu prefer sa stau langa Darius sa pictam, sa facem puzzle sau sa citim o carte. This last one’s my favourite. De asta am si adunat deja o gramada de carti, de nu mai stim unde sa le punem. Si cred ca e foarte bine ca lectura sa faca parte din viata tuturor copiilor.
Dar oricat de fain e sa citesti, copiii au nevoie si de joaca dinamica. Cele mai multe chicoteli si cele mai mari rasete se aud la noi in casa atunci cand ne jucam ceva dinamic.
Cred ca taticii sunt foarte buni la treaba asta si se vede cu ochiul liber ca e asa.
Asa ca m-am tot uitat la cum se joaca cu sotul meu si uneori am preluat ideile lui sau chiar mi-a cerut Darius sa facem la fel. Dar cel mai fain a iesit cand am nascocit noi jocurile noastre aducatoare de rasete. Si sunt atat de simple! Nu e nevoie de nicio pregatire sau de vreo recuzita speciala.
Gata, nu mai mai lungesc. Va spun direct cat e de simplu.
La primul joc aveti nevoie doar de o perna. Variante de joc cu perna: imi asez perna pe cap si ii spun ca ea sta intr-un echilibru perfect pe capul meu si n-are cum sa cada. Apoi incep sa ma misc prin camera foarte increzatoare, in timp ce perna aluneca de pe cap. Ma prefac ca nu vad. Iar Darius deja incepe sa rada, sa-mi arate ca a cazut. Uneori vrea sa-mi ia perna, eventual ne alergam prin casa, eu incercand sa o recuperez. Alteori, eu incep sa ma mir, sa joc un fel de rol de clovn nedumerit si sa zic ca asta nu e posibil, ca o sa-i arat imediat ca data viitoare perna nu o sa mai alunece de pe capul meu, pentru ca am facut o magie sau pentru ca acum ma ajuta nu-stiu-ce personaj imaginar. Si joaca se repeta pana vad ca nu mai rade asa tare.
Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
*Sursa foto: Freegreatpicture.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.
-
Creativitate și bucurie: 10 idei de activitati de toamna pentru copii
Aducand schimbari spectaculoase in natura, dar și temperaturi care ne indeamna la relaxare și reflectie, toamna este anotimpul perfect pentru a ne exersa creativitatea, oricare ar fi varsta noastra
-
In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.
Adauga tu primul comentariu: