Izabela Caragea Marinescu: curajul de a transforma visele in realitate
Izabela Caragea Marinescu este mamica unui baietel si cea care a creat spatiul de joaca pentru copii „Elefantelul curios”. Am discutat cu ea despre bucuriile simple prezente in viata unei mame, impliniri, planuri de viitor, dar si despre curajul de a transforma un vis in realitate.
1. Izabela esti o mama curajoasa si visatoare. Curajoasa pentru ca ai pornit de la 0 un astfel de spatiu pentru copii si visatoare pentru ca ai crezut in ideea de a lansa proiectul in realitate. Si totusi, ce te defineste cel mai mult? Curajul sau visarea?
Curajul asta nu l-as fi avut la 20 de ani, dar toate experientele de pana acum m-au invatat sa nu uit sa ma las prada visarii care sa ma inspire in ceea ce pun in practica! De cand baietelul meu a mai crescut si am inceput sa caut locuri de joaca pentru el, ca sa-l pregatesc cu socializarea pentru gradinita, am inceput sa visez la locul perfect, pe care nu reuseam sa-l gasesc. Cel putin nu in proximitatea casei noastre, pe o raza de vreo doua trei sectoare de Bucuresti. Asa ca mi-am starnit curajul, ajutoarele de nadejde (si financiare si de suflet), spiritul meu organizatoric si activ si m-am pus pe treaba. Baietelul meu m-a insotit peste tot, de la alegerea spatiulu, a jucariilor, ba chiar acum trimitem mailuri impreuna- el apasa butonul de eject pentru cd-uri invizibile, eu tastez la foc automat. Cu un asa consultant de najdejde nici n-ai cum sa n-ai putere sa pornesti la drum, sa mergi curat si drept, cat mai departe si mai cu folos!
2. Ce te face fericita? Ca femeie, ca om de afaceri si ca mama. Rol multiplu?
De curand am inteles ce inseamna "sa te bucuri ca un copil". Ii studiez atent fiecare reactie a micutului meu si sunt impresionata de fiecare data. Rasul lui zglobiu, felul cum chiuie si topaie cand descopera ceva ce-i face placere, aceasta e fericirea mea. Sunt multumita ca am posibilitatea de a-l creste, de a fi cu el zi de zi, poate mult mai mult decat si-ar dori si alte mame. In si mai proaspatul meu rol, de mamica a Elefantelului sunt si mai implinita cand vad ca baietelul meu se simte bine in locul pe care l-am creat, cand vad si alti copii fericiti la club, cand primesc mesaje de multumire de la parinti dupa petrecerea pe care am organizat-o copilului.
3. Spune-ne ultima patanie a copilului tau. Cu ce te-a surprins ultima data?
Baietelul meu se transforma usor, usor intr-un mic barbatel, desi are 2 ani si 3 luni. Ma vrea cocheta. De curand, mi-a adus niste margele, pe care nu le purtasem de mult, si mi le-a pus la gat. Si n-am avut voie sa le dau jos pana seara tirziu. Chiar daca am stat in casa.
4. “Sunt mamica si…”continua tu, te rog, propozitia.
As fi cam lipsita de inspiratie, dar nu de adevar, sa continuu cu "asta imi ocupa tot timpul"! Asa ca reformulez", sunt mamica si asta imi umple sufletul, zilele, viata de bucurie si de mandrie".
5. Daca ziua ta ar avea 30 de ore ai face?
As dormi mai mult poate si poate ne-am juca si un pic mai mult, desi nu ducem lipsa de asta. Si poate as mai iesi la o cafea mai des, cu sotul sau cu prietenele mele. Si as mai vedea mai multe filme la cinema. Oau, cate as face in extra 6 ore. De fapt, tot nu mi-ar ajunge. Renunt la somn, din nou!
6. Cum te-a transformat “noul” statut de mamica?
M-a implinit. Astept asta de cand eram mica si ma jucam cu papusile. Chiar daca am mai multe cearcane, sunt mai luminoasa, stiu asta. Si mai iubita.
7. Dar cel de manager al spatiului de joaca si afterschool Elefantelul Curios?
De curand, una din colegele mele (chiar daca imi sunt angajate, eu tot colege le numesc) mi-a spus ca e primul loc de munca la care vine cu placere. Si a avut destule. Exact asta mi-am dorit sa creez si pare ca ca fac treaba buna. Sa avem un loc unde sa venim cu totii de placere, chiar daca e vorba de un angajat care da cu matura sau de o mamica mai pretentioasa care vine la final si-ti stringe mina si-ti multumeste cu incredere. Ridicarea Elefantelului curios de la citeva incaperi cu peretii goi la locul cald si prietenos care este azi m-a ajutat si pe mine sa mai cresc cate un pic un fiecare zi.
8. Anul e aproape pe sfarsite, se apropie vremea bilanturilor si noilor dorinte. Ce-ti propui pentru Elefantelul Curios si ce planuri ai ca mamica?
Vreau un Elefant!:). Adica sa ne rodam, sa crestem, sa stea singur pe picioarele lui, pentru ca apoi sa mai pot investi si alte proiecte pe care vreau sa la implementez la club. Iar acasa, as vrea ca totul sa decurga lin cu baietelul meu, sa luam decizii impreuna, sa facem lucruri impreuna, sa calatorim, sa-i arat lumea, sa invatam in continuare unul de altul asa cum se intampla de mai bine de doi ani incoace!
9. Nu credem in sfaturi, ci in sugestii si in recomandari, dar daca ar fi sa le dai tinerelor mamici o recomandare legata de aceasta minunata, dar provocatoare “misiune” de a fi mama, care ar fi acea recomandare?
Urmeaza cea mai frumoasa, dar si cea mai grea perioada din viata voastra de femeie, dar si din viata voastra de cuplu. Nici mie nu-mi plac sfaturile, caci nu le-am urmat, dar nu v-ar prinde rau sa acceptati ajutorul celor in care aveti cu adevarat incredere. Si recomand cu tarie sa petreceti tot timpul din lume in cuibul vostru, in noul vostru mic Univers. Acum veti intelege ce inseamna cu adevarat "minunea", acum il veti simti cel mai aproape pe Dumnezeu, prin darul pe care vi l-a oferit.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Momentele mici de bucurie - de ce sunt importante pentru echilibrul emotional
Ti s-a intamplat ca privind un apus de soare, sa ramai fermecat de imagine? Sunt momente in care te opresti din ce faci pentru a-ti privi copilul cum rade si simti recunostinta intensa pentru familia ta? Astfel de clipe de incantare, momente scurte de bucurie intensa poarta numele de ”glimmers”, sau momente de bucurie pura.
-
Semne ca ai avut o copilarie dificila
O copilarie dificila poate lasa urme adanci in sufletul unei persoane si poate influenta modul in care aceasta se va dezvolta atat din punct de vedere fizic, cat si emotional si mintal.
-
Cum putem creste toleranta la stres
Putem face mai usor fata stresului daca detinem o serie de abilitati si tehnici care sa ne ajute sa gestionam situatiile neplacute.
Adauga tu primul comentariu: