Ce ii spui copilului tau despre Uniunea Europeana
Copilul tau este din ce in ce mai interesat de istorie si geografie? Ii plac aceste domenii si cauta tot mai multe informatii? Iti propunem o serie de activitati pe care le poti realiza impreuna cu copilul tau pentru a-i oferi informatii despre Uniunea Europeana.
Ce il poti invata pe copilul de gimnaziu despre U.E.
1. Cautati informatii despre tarile care au aderat in Uniunea Europeana si marcati-le pe o harta a Europei, precizand in acelasi timp care sunt capitalele lor. Te poate ajuta materialul urmator:
2. Identificati impreuna cateva elemente esentiale, definitoare ale tarilor aderate. Ar putea fi vorba de tipul de regim politic, zona geografica, tipul de vegetatie, industria pentru care cetatenii acelei tari au devenit foarte cunoscuti etc. De exemplu, Franta este renumita pentru tipurile diferite de branzeturi pe care le produce, Luxemburg este recunoscuta pentru monarhia constitutionala, Austria este cunoscuta pentru statiunile sale de schi etc.
3. Realizati o harta a faunei si vegetatiei tarilor in Uniunea Europeana. Aveti nevoie de o harta a Europei si de imagini cu plante si animale specifice acestor tari. Puteti gasi imaginile pe internet sau le puteti desena. Decupati apoi imaginile care ilustreaza fauna si vegetatia tarilor respective si lipiti-le pe harta in dreptul tarilor corespunzatoare.
4. U.E. promoveaza masurile de protejare a mediului inconjurator. De aceea, invata-l pe copil despre reciclarea obiectelor de care nu mai aveti nevoie in casa. Organizeaza in acest sens diverse activitati de colaj, lipire, modelare sau confectionare de obiecte din materiale reciclabile.
5. Invata-l mai multe despre imnul Uniunii Europene. „Oda bucuriei ” a lui Friedrich von Schiller pe muzica finalului Simfoniei a IX-a de Beethoven a devenit imnul oficial al Uniunii Europene in 1985. Puteti afla mai multe accesand link-ul Uniuneaeuropeana.sitestudio.org
Copilul tau cat de multe stie despre UE?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
Esecul productiv in invatare, o metoda inedita de predare
Cand elevii sunt pusi in fata unor probleme dificile, care le trezesc interesul si ii ajuta sa vada care sunt cunostintele sau abilitatile care le lipsesc, motivatia pentru invatare creste.
Comentează:
http://uniuneaeuropeana.sitestudio.org/imnul-uniunii-europene-oda-bucuriei.html