Intrebarea zilei: “Cat costa un bilet pentru copii la teatru?”
Si cand zic teatru, ma refer la TNB, Bulandra, Nottara...
Noi avem obiceiul ca o data pe luna sau cam la trei saptamani sa mergem la o piesa de teatru. In felul acesta impacam doua lucruri: nevoia de a iesi a adultilor si nevoia copiilor de a vedea altceva decat ce se vede in mod curent la TV sau mall. Atunci cand aleg o piesa de teatru ma uit doar la doua lucruri: distributia si criticile.
Am mai dat telefon la inca doua case de bilete ale unor teatre (Nottara si Teatrul Mic). Acelasi raspuns. Oare nu si-au pus inca aceasta problema? Sa faca reduceri pentru copii si elevi nu doar in limita locurilor de pe ultimul rand. La teatrele din alte tari cum o fi?
Materialul are ca inspiratie un fapt real. Piesa la care mergem se numeste Triumful Dragostei si se joaca la Bulandra. Am verificat si alte site-uri referitor la pretul biletelor pentru copii la tearu si nu am prea gasit nimic. Si apropo de pret si de bilete, de obicei salile sunt extra pline si in general nu gasesti foarte multi copii si elevi.
Despina Vasile
Profesor, liceu teoretic, Bucuresti
Initial nu am dorit sa urmez traditia familiei de a deveni cadru didactic. Mi-am inceput cariera didactica acum 10 ani cu dorinta de a schimba ceva in vietile, in mentalitatea si in sufletele elevilor. Am doi copii minunati, un preadolescent rebel de 14 ani si o dulceata de pustoaica, pentru care lumea este o feerie de culoare si muzica, de 11 ani.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.
-
De ce este necesara tristetea
Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.
-
Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
In momentele in care suntem tensionati, mintea noastra isi imagineaza cele mai rele scenarii ceea ce ne acutizeaza starea de rau pe care o simtim. Totusi, exista exercitii simple care ne pot ajuta sa ne recastigam controlul asupra propriilor ganduri.
Comentează: