Si oamenii celebri au fost copii... Bill Gates
Se spune ca noua tehnologie ne da peste cap intreaga noastra functionare ca oameni. Devenim din ce in ce mai mult niste robotei. Iata un scurt exercitiu de reflectie. Cate ore petreci in medie pe zi in fata computerului? Dar intr-o saptamana? Dar intr-o luna? Realizeaza acelasi calcul si pentru copilul tau. Apoi gandeste-te ce alte activitati ai fi putut sa realizezi in acest timp. Ai gasit si alte idei mai interesante pe care le-ai fi putut pune in practica in acest timp petrecut in fata computerului?
Iata si cateva aspecte din viata unui om care a avut o contributie importanta la evolutia rapida a tehnologiei informatice, fara de care poate acum nu am reusi sa citim articole pe internet ce ne indruma spre o cale mai buna de a ne face meseria de parinte: Bill Gates.
- Bill Gates s-a nascut intr-o familie modesta, tatal fiind avocat si mama profesoara. Acestia i-au permis copilului sa descopere singur aparatele si programele electronice vazand interesul pe care il manifesta fata de aceste domenii.
- Micul Bill s-a remarcat inca din scoala elementara, depasindu-si colegii in toate domeniile, astfel ca parintii au hotarat sa-l inscrie la o scoala privata in Lakeside, in 1967.
- Decizia a avut efecte deosebite pentru intrega sa viata. La Lakeside, Bill Gates a pasit in stiinta computerelor. In primavara lui 1968, scoala decide ca este cazul sa-i initieze pe elevi in lumea computerelor. Bill Gates, Paul Allen si alti cativa elevi (multi dintre ei au devenit apoi primii programatori ai companiei Microsoft) au devenit imediat nedezlipiti de calculator.
- Astfel, Bill Gates a ajuns unul dintre initiatorii revolutiei PC-urilor, co-fondator al Microsoft Corporation, in 2007 fiind considerat cel mai bogat om al lumii.
Asemenea lui Bill Gates sunt si altii si pot sa devina si micutii nostri daca primesc educatia de care au nevoie.
Astfel ca:
Acorda atentie nevoilor copilului tau.
Permite-i sa exploreze tot ceea ce se afla in mediu.
Fii mereu dispus sa-i raspunzi curiozitatilor.
Gaseste disponibilitatea de a-i pune la indemana ce are nevoie pentru a-si desavarsi talentul pe care il are.
Ai incredere in simtul lui artistic sau aptitudinile “mai putin normale” pe care le are.
Nu uita ca si oamenii celebri au fost copii...
Tu cum incurajezi pasiunile copilului tau?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cum se dezvolta gandirea morala in copilarie si adolescenta
Cum isi dezvolta copiii gandirea morala si cum ii putem sprijini in acest sens? Se poate vorbi despre 3 etape majore in dezvoltarea morala a copiilor si adolescentilor.
-
Cum ii invatam pe copii despre solidaritate
Situatiile de criza, precum razboiul, dezastrele naturale sau urgentele medicale, sunt inspaimantatoare pentru copii, dar sunt si momente in care acestia pot intelege mai usor ce inseamna solidaritatea
-
Lipsa recunostintei la copii. Ce se ascunde in spatele ei si cum o putem indrepta
Copiii devin nerecunoscatori atunci cand primesc intotdeauna ce isi doresc, imediat, fara a face diferenta dintre nevoi si dorinte.
Adauga tu primul comentariu: