characters characters

O familie fericita: familia in care se râde

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 iunie 2015    |   3095 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

familie fericitaCu totii am simtit beneficiile rasului sanatos, din toata inima. Rasul e relationat si in literatura de specialitate cu numeroase avantaje asupra sanatatii, inclusiv cu o mai buna functionare a inimii, reducerea nivelului stresului, imbunatatirea memoriei, facilitarea creativitatii si multe altele.

Familiile in care rasul e la ordinea zilei, sunt familii mai sanatoase, mai fericite, iar membrii se bucura mai mult unii de ceilalti, se sprijina in momentele grele si petrec mai mult timp de calitate impreuna.

Indiferent cu cate probleme se confrunta o familie, buna dispozitie readuce starea de bine, zambetul si linistea caminului. Iata ce sugestii ofera specialistii pentru a face din ras un obicei al familiei:

Prosteste-te. Poate fi exagerat pentru unii parinti, insa a gresi voit, a te face de ras si a-i permite copilului sa te corecteze nu poate aduce decat o stare de bine in plus. Poceste numele unor obiecte, spune glume, joaca-te alaturi de copilul tau interpretand cele mai haiose roluri.

Gadilatul contracronometru. Acest joc nu necesita decat multa stapanire de sine. Timp de 2 minute, fiecare trebuie sa stea nemiscat in timp ce este usor gadilat de catre o alta persoana. Cel care nu rezista se va arunca la pamant sau va incerca sa fuga. Copiii se vor distra de minune, mai ales daca se vor vedea nevoiti sa isi gadile parintii.

Inventeaza cantece haioase. In cantecele obisnuite pentru copii cauta sa inlocuiesti cuvintele in asa fel incat acestea sa nu mai aiba niciun sens ori sa devina foarte comice. Cei mici iti vor veni in ajutor si isi vor pune la incercare creativitatea si simtul umorului.

Ajuta-ti copilul sa isi dezvolte simtul umorului. Cumpara-i carti din librarii cu glume pentru cei mici si invata-l bancuri adecvate varstei.

Fii pregatit pentru situatii in care umorul nu duce doar la ras. In multe situatii, granita dintre ras si plans este trecuta cu usurinta si rapiditate de catre copii, mai ales la varste mici. Acesta nu este un motiv de a evita umorul, ci o ocazie de a vorbi cu copilul despre emotii si despre ceea ce simte.

Radeti de imperfectiuni. Atunci cand copilul invata o abilitate noua, este foarte probabil sa intampine dificultati. Uneori ii amuza pe copii si ii ajuta atunci cand parintii abordeaza situatia intr-o maniera jucausa si fac si ei aceleasi greseli ca cel mic. Folosirea umorului in fata dificultatilor creeaza o atmosfera relaxata, de incredere reciproca si sigura din punct de vedere emotional.

Radeti cu bunatate si generozitate. Evita situatiile in care glumele devin rautacioase si sunt la adresa altor persoane, absente sau prezente. Un simt al umorului sanatos aduce cu sine buna voie celor din jur, nu raneste sentimentele altor persoane.

In final, chiar daca pare artificial sa iti propui sa razi mai mult in familie, este bine sa tii minte ca si rasul este un obicei. Pe care il poti forma si cultiva, pana cand va deveni o tendinta naturala a fiecaruia dintre voi.

Tu ce modalitati folosesti pentru a starni buna dispozitie in casa ta?


*Sursa foto: photostock, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce este necesara tristetea
    De ce este necesara tristetea
    06 noiembrie 2024   

    Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.

  • Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
    Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
    01 noiembrie 2024   

    In momentele in care suntem tensionati, mintea noastra isi imagineaza cele mai rele scenarii ceea ce ne acutizeaza starea de rau pe care o simtim. Totusi, exista exercitii simple care ne pot ajuta sa ne recastigam controlul asupra propriilor ganduri.

  • Ce inseamna misofonia si cum il poti ajuta pe copil
    Ce inseamna misofonia si cum il poti ajuta pe copil
    16 octombrie 2024   

    Pentru unii copii, mesele luate in familie sau zgomotul din clasa pot insemna o adevarata tortura. Misofonia este fenomenul in care sunete mici, repetitive precum mancatul sau respiratul pot sa fie extrem de deranjante si imposibil de ignorant. Deranjul auditiv este insotit intodeauna de a reactie emotionala puternica.

Mai multe