Despre fapte bune cu si pentru copii
Interviu cu Octav Ionescu, tatic al Maiei si creator de fapte bune pentru copii. Octav s-a implicat alaturi de colegii lui in campania “Bucurie cu o jucarie, primul concert din Romania in care intrarea a fost o jucarie”.
* Sursa foto: Flickr.com
Nu sunt multe interviuri cu tatici. De ce crezi ca se intampla lucrul acesta?
Cred ca nu sunt multe interviuri cu tatici pentru ca taticii, barbati fiind prin definitie, nu sunt asa de comunicativi ca femeile sau pur si simplu din timiditate. Noi parem mari si tari, dar de fapt suntem niste mari timizi atunci cand trebuie sa vorbim despre noi.
Poarta-ne printr-o zi a “taticului” Octav!
Ziua taticului Octav se incadreaza in acea rutina zilnica ca a oricarui tata, job, acasa, putin timp liber, somn. In cursul saptamanii traiesti intr-o oarecare rutina, ai lucruri de rezolvat, intalniri, mailuri, prezentari, idei de proiecte etc.
Care sunt ritualurile de week-end pe care le aveti in familie? Cum il implicati pe copil?
Ritualurile de week-end presupun timp petrecut exclusiv cu familia, atunci cand specificul job-ului permite aceste lucru. Timpul petrecut cu familia in week-end este unul dintre cele mai importante momente. Atunci incerc sa recuperez timpul pe care nu-l petrec cu fetita mea in cursul saptamanii, mergem la film, la muzee, ne jucam impreuna, facem excursii, picnicuri etc. In general sunt la dispozitia ei si imi construiesc activitatile de week-end in functie de dorintele familiei.
Stiu ca te implici in campania: “Bucurie cu o jucarie, primul concert din Romania in care intrarea e o jucarie.” Cum e sa te implici in activitati caritabile?
Cam de vreo 10 ani, ma tot implic in diverse campanii umanitare, am dus ajutoare oamenilor nevoiasi din localitati izolate, am ajutat copii sa aiba o bucurie de sarbatori, am salvat animale din adaposturi, lucruri simple pe care ar trebuie sa le facem fiecare…
“Bucurie cu o Jucărie” a fost un proiect la care am lucrat cu drag, mai ales ca finalitatea lui inseamna sute de zambete, pe chipurile unor copii. Datorita oamenilor care au donat, acum unii copii vor avea prima lor jucarie, iar altii una noua. Ne e greu sa intelegem asta cand noi oferim tot ce este mai bun copiilor nostri.
Ai incercat sa-i explici copilului tau ce inseamna sa faci “bine”? Cum a sunat aceea explicatie?
De cand era Maia mica am incercat sa-i explic adevaratele valori, lucrurile care conteaza in viata, despre cum sa imparti ce ai cu ceilalti. Am incercat sa-i explic ca in viata uneori poti fi sus si alteori jos si ca trebuie sa stii sa faci fata oricarei situatii. Din fericire Maia a inteles ca poti face bine unui om si numai zambindu-i sau spunandu-i o vorba buna, fara a-i da ceva material.
Care este cea mai mare provocare intalnita in calitate de tata?
Prima baie a Maiei, avea aproape o saptamana si sotiei mele ii era foarte frica sa nu o scape in apa sau sa se intample ceva…asa ca prima baie i-am facut-o eu asistat de sotia mea…a fost intr-adevar o provocare. Oricum fiecare zi e o mare provocare pentru un tata, acum fata mea are 9 ani, astept cu “nerabdare” varsta de 14-15 ani.
Dar cel mai frumos moment?
Cel mai frumos moment este atunci cand Maia ma ia in brate si imi spune: “Tati al meu iubit!”
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Relatia parinte-copil adult - cum o poti imbunatati
Copilul tau a ajuns deja adult iar relatia dintre voi pare sa fie mai dificila decat inainte? Iata cateva schimbari pe care le poti aduce pentru o relatie armonioasa parinte-copil adult.
-
Zece replici ale parintilor care nu functioneaza
Modul in care comunici cu copilul tau poate face diferenta in cum anume se dezvolta din punct de vedere emotional si comportamental.
-
Biasul de confirmare. Ce inseamna si cum se manifesta in rolul de parinte
Biasul de confirmare este recunoscut ca si un fenomen ce se refera la tendinta de a cauta dovezi care sa fie in consonanta cu credintele pe care le avem si de a elimina informatiile care vin sa contrazica ceea ce credem.
Comentează: