Cutie senzoriala pentru bebelusi
Micutul meu explorator de 9 luni+ e intr-o continua cautare de senzatii noi, de lucruri interesante pe care nu le-a mai vazut pana acum, de sunete inalte, de obiecte bune de molfait sau ros. Oh da, toate sunt bune pentru degustat, mai putin mancarea! Dar asta e alta poveste, o lasam pe alta data. In periplul sau, Andrei intalneste de obicei cam aceleasi jucarii pe care deja le stie atat de bine si care nu mai prezinta interes. S-a cam plictisit de cutia plina cu jucarii, de inelele de dentitie de diferite culori, de cutii si cutiute, cuburi, cam de tot arsenalul pus la dispozitie cu generozitate (not) de fratele cel mare si de subsemnata.
Asa ca m-am gandit sa-i creez o cutie senzoriala cu obiecte de prin casa pe care nu le stie. Imi place mult sa-i vad reactia atunci cand da de ceva nou. E delicios sa-l privesti, un adevarat spectacol pentru care nici macar n-am platit bilet.
Dar e bine de stiut ca stimularea senzoriala ajuta la dezvoltarea creierului, prin crearea de noi cai neuronale. Se pare ca invatarea are loc mult mai usor atunci cand simturile noastre sunt implicate, acest lucru fiind valabil si pentru copii mai mari sau chiar pentru adulti. Asa ca e foarte bine sa ne lasam copiii sa exploreze cat mai mult, oferindu-le prilejuri noi de invatare, prin stimularea cat mai multor simturi. Va spuneam eu aici ca pe big brother nu l-am prea lasat sa exploreze pe jos si acum regret.
Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Jocuri si activitati pentru zilele lungi de iarna petrecute in casa
Zilele de iarna pot fi pline de distractie si bucurie atunci cand ninge, iar copiii petrec timp afara, dar si lungi si monotone cand vremea ne spune sa stam mai degraba in casa. In asemenea zile, copilul tau ar vrea sa va jucati impreuna, in timp ce tu ai o multime de pregatiri de facut pentru Sarbatori. Iata cateva idei de jocuri de iarna care iti pot veni in ajutor.
-
Creativitate și bucurie: 10 idei de activitati de toamna pentru copii
Aducand schimbari spectaculoase in natura, dar și temperaturi care ne indeamna la relaxare și reflectie, toamna este anotimpul perfect pentru a ne exersa creativitatea, oricare ar fi varsta noastra
-
In aceasta vara, transforma povestile in joaca: 5 idei de activitati creative
De la povesti la joaca este un singur pas, iar copiii il fac deseori in mod natural si spontan. Dupa ce asculta o poveste, o discuta in conversatiile cu parintii lor, o recreeaza in joaca sau o repovestesc pentru a-i amuza pe cei din jur.
Adauga tu primul comentariu: